szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy július 5-én melegfelvonulást tartsanak a fővárosban; ezt azt követően közölte a rendőrség a honlapján, hogy csütörtökön egyeztettek a melegfesztivált szervező Szivárvány Misszó Alapítvány képviselőivel.

Az egyeztetés során megállapodás született a vonulás részleteiről - írta közleményében a BRFK, hozzátéve, hogy a rendőrség biztosítani fogja a menetet, amely a Belvárosból, Erzsébet térről indul, az Andrássy úton át halad, és a Felvonulási téren ér véget.

A BRFK egy hete vonta vissza azt a határozatát, amelyben korábban megtiltották a melegfelvonulás megtartását. Akkor azzal indokolták döntésüket, hogy a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez. Egy nappal korábban még arra hivatkozott a BRFK, hogy a rendezvény akadályozná a közlekedést az érintett utakon; a határozat ellen több politikus és civil szervezet tiltakozott.

A tavaly július 7-én megtartott felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők között az eljárás során ismeretlenül maradt emberek tojást osztottak szét, majd a felvonulókat többen azzal, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg. Aznap este pedig még több embert bántalmaztak a fővárosban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Demszky is kiáll a melegfelvonulás mellett

"Meglepődve értesültem a BRFK döntéséről, amellyel a közlekedés sérelmére hivatkozva megtagadta a tervezett melegfelvonulás engedélyezését annak hagyományos útvonalán" - írja Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere közleményében.

MTI Itthon

Melegfelvonulás: a BRFK visszakozott

Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a melegfelvonulást tiltó határozatát, mert a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez.

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

42 százalékkal kisebb eséllyel áll meg a szíve annak, aki rendesen alszik

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből