szerző:
MTI

Meghiúsult a BKV vezérigazgatói pályázatok felbontása, várhatóan csak hétfőn kerül rá sor - közölték városházi források.

A tervek szerint közjegyző jelenlétében bontották volna fel pénteken a 14, határidőre benyújtott pályázatot. Tóthfalusi György (SZDSZ), aki a bíráló bizottság és a BKV Zrt. igazgatóságának is elnöke, korábban jelezte, hogy a háromfős bíráló bizottság nem kíván részt venni a borítékok felbontásánál. Csak a hivatal által kiszignált, feldolgozott pályázati anyagokkal kívánnak foglalkozni. Jelezte azt is, hogy július végéig a bíráló bizottság nem kíván nyilvánosságra hozni semmit a pályázatokkal kapcsolatban. A grémium július 29-re terjeszti elő javaslatát a döntésre jogosult önkormányzati gazdasági bizottságnak. Az elnök szerint várhatóan csak a legesélyesebb jelöltekkel beszélgetnek majd el személyesen.

Tóthfalusi György és Somlyódy Csaba (MSZP), a gazdasági bizottság elnöke, a bíráló bizottság másik tagja az MTI megkeresésére nem reagált.

Kerényi László, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályvezetője, a bizottság harmadik közölte, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy bármit is mondjon ez ügyben. Megerősítette, hogy a pályázatokkal kapcsolatban július végéig semmit, még a jelentkezők számát sem kívánják nyilvánosságra hozni.

Az MTI városházi információi szerint a borítékbontás csúszásának hátterében az áll, hogy Kerényi László a pályázatok bontását át akarta hárítani a vállalkozási ügyosztály vezetőjére, aki azonban elzárkózott ettől. A bíráló bizottsággal összefüggő feladatokat ugyanis a közlekedési ügyosztályvezetőhöz telepítették.

Antal Attila, a cég előző vezérigazgatója, aki pályázat nélkül, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára 2007 januárjától tevékenykedett a posztján, egészségi okok miatt idén április közepén távozott tisztségéből. A céget azóta Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes irányítja. Őt Antal Attila nevezte ki tavaly szeptemberben vezérigazgató-helyettessé, nem sokkal azután, hogy áprilisban beruházási irodavezetőként belépett a céghez.

Az MTI úgy értesült, hogy Balogh Zsolt benyújtotta pályázatát a vezérigazgatói posztra. Több jelentkezővel még a pályázatok beadása előtt tárgyaltak az önkormányzat szabaddemokrata, illetve szocialista vezetői. Köztük volt Kocsis István is, aki legutóbb az MVM Zrt. vezérigazgatója volt. Sajtóhírek szerint a posztra pályázók között van Futó Sándor, a BKV igazgatósági elnökének személyes tanácsadója is. A vezérigazgatói poszt augusztus 1-től tölthető be öt éven át.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Autó

Ki ülhet be a volt BKV-vezér új autójába?

Most sajnálhatja igazán a BKV volt vezérigazgatója, hogy márciusban megvált tisztétől, hiszen nem régiben gördült be a BKV Akácfa utcai központjába az Antal Attilának rendelt luxusautó - írta a Magyar Hírlap.

MTI Itthon

A BKV kirúgta az egyenruhaügy felelősét

A közbeszerzésért felelős jogi munkatárs hibája miatt tiltotta meg a szerződéskötést a BKV Zrt.-nek a Közbeszerzések Döntőbizottsága az új formaruhák beszerzésével kapcsolatos közbeszerzési eljárásban - közölte a közlekedési társaság.

Késői, ködös üzenet - Princz Gábor halálára

Késői, ködös üzenet - Princz Gábor halálára

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Tizenegy embert gázolt el, száz óra büntetést kapott

Tizenegy embert gázolt el, száz óra büntetést kapott

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos

Új Mercedes S-osztály: nagyobb, könnyebb és akár tisztán elektromos