szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Érdemi vita nélkül leszavazták a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén az MSZP-SZDSZ képviselők Bagdy Gábor (KDNP) azon kezdeményezését, hogy az önkormányzat vizsgálja ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kirobbant korrupciós botrányt.

Nem támogatta a várost vezető koalíció a KDNP frakcióvezetőjének azon indítványát sem, hogy a BKV-vezérigazgatói pályázatokat értékelő bizottság írásos véleményét öt nappal a gazdasági bizottság döntése előtt kapják meg a testület tagjai. Az elutasított javaslatok közt szerepelt az is, hogy a háromfős értékelő bizottság minden tagját és a három legjobbnak tartott pályázót hívják meg a gazdasági bizottság ülésére, hogy meghallgathassák őket.
 
A BKV-vezérigazgatói pályázatokkal kapcsolatban a gazdasági bizottság tagjai, akik két hét múlva döntenek az új cégvezető személyéről, semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Így hivatalosan azt sem ismertette senki az ülésen, hogy számszerűen hányan pályáztak a posztra. Bagdy Gábor úgy vélte, az egész eljárás arra utal, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció "a szőnyeg alá akarja söpörni az egész kérdést".
 
Wieszt János (MSZP) még az indítvány elutasítása előtt felvetette ugyan, hogy minél több pályázót hívjanak meg két hét múlva, a döntéshozatalnál azonban már nem szavaztak erről a javaslatáról.
 
A Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulással összefüggő korrupciós botrány kapcsán Székely Gábor (SZDSZ), aki alelnökként a távollévő szocialista elnök helyett vezette az ülést, megjegyezte, még azt sem tudni, hogy a társulással összefüggő tulajdonosi jogokat ki gyakorolja az önkormányzatnál.
 
Még a napirendről folytatott vitában a bizottság Hutiray Gyula (Fidesz) javaslatára megerősítette azt a hetek óta nem teljesült korábbi határozatát, amelyben tájékoztatást kértek a főpolgármestertől és a főjegyzőtől arról, hogy ki gyakorolja a tulajdonosi jogokat a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. esetében. Hutiray Gyula javaslatát az ülés elején még abszolút többséggel nem rendelkező MSZP-SZDSZ képviselők azért fogadták el az ülésen elhangzottak szerint, hogy megkezdhessék a napirendi pontok tárgyalását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A cég és a BRFK is vizsgálódik a parkolómaffia ügyében

Belső és rendőrségi vizsgálat is indult hétfőn a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél egy volt parkolóőr kijelentései miatt, aki nyolc társával együtt azt állítja: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól és ebből feletteseiknek is juttattak.

hvg.hu Itthon

Kipakolt egy ellenőr: van parkolási maffia Budapesten!

Több száz autótulajdonos fizet zsebbe egy budapesti parkolási cég ellenőreinek azért, hogy a hivatalos árnál jóval olcsóbban parkolhassanak egyes kerületekben – legalábbis erre utal a hvg.hu birtokába került dokumentum, amivel egy kirúgott ellenőr „házal” a sajtónál.

HavariaPress Itthon

Nyomozás indult a vesztegető parkolóőrök ügyében

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az Angyalföldön történt parkolási visszaélések tisztázása érdekében. Az ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya indított nyomozást a mai napon, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

MTI Itthon

Halálos balesettel fenyegetik a bűnbánó parkolóőrt

Életveszélyesen megfenyegették a parkolási maffia ügyének koronatanúját. Duka Józsefnek azt az üzenetet küldték, hogy ha nem fogja be a száját, őt és családját halálos baleset fogja érni – olvasható a Blikkben.

OS Vállalkozás

Fővárosi parkolóbotrány: áthidaló megoldást sürget az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Budapesti Szervezete felháborítónak tartja, hogy a Centrum Parkoló Kft. nem elégszik meg azzal, hogy az önkormányzatoknak nyilvánvalóan előnytelen szerződés révén milliókat vesz ki közvetlenül és közvetve a fővárosi kerületek és a fővárosi lakosok zsebéből. A társaság - a párt szerint - újabban a parkolóórák hirdetési felületként való törvénytelen értékesítésével kíván még több bevételhez jutni.

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket

Testkamerával szereli fel a BKK az ellenőröket

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából

Felpörgetik a gyártást, több készülhet a Moderna koronavírus-vakcinájából