szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Sajátos, afféle zártkörű részvénytársaságként működő üzleti hálózat köti össze Debrecen vagyonkezelő holdingját és egyes debreceni vállalkozásokat – derül ki a HVG legfrissebb, csütörtökön utcára kerülő számából.

© HVG
Debrecen város egészségügyi holdingjának élére abból az üzleti körből választottak vezetőt, amelyben a kilencvenes években felügyelőbizottsági tagként a település jelenlegi polgármestere, Kósa Lajos is feltűnt.   A városi és a megyei önkormányzat úgy döntött ugyanis, hogy közös cégbe szervezi Hajdú-Bihar megye és Debrecen egészségügyi ellátással foglalkozó társaságait, annak mintájára, ahogyan a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. a közműszolgáltatókat tömöríti.
 
A vagyonkezelő és a  városi cégek, amelyeket a vagyonkezelő ma is aktív, valamint egykori igazgatósági tagjai irányítanak, sőt,  tulajdonolnak, szimbiózist alkotnak. Együttműködésükből nem könnyű kiolvasni, ki profitál többet. Tény, hogy mind a város, mind vagyonkezelője egyre jobban eladósodik. Kósa  polgármester azzal büszkélkedett, hogy már nem a város támogatja vállalkozásait, hanem fordítva. Ennek ellenére  az eladósodott Debreceni Vagyonkezelő Zrt. nem fizet osztalékot. Gyaníthatóan nem jön be a város által remélt 10 milliárd forintos bevétel a reptér privatizációjából. 

További részletek a HVG csütörtöki számában, amelyből az is kiderül, ki a titokzatos, az önkormányzat által is futtatott vevőjelölt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Anyja ölében ülve vezetett egy gyerek a Ferihegyi úton – videó

Válságban edződött pénzügyminisztere lesz az Egyesült Államoknak

Válságban edződött pénzügyminisztere lesz az Egyesült Államoknak

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán