szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felháborodott a Rudasban megvert pár egyik tagja a fürdő által kiadott közleményen, amely szerint semmi atrocitás nem érte a melegeket. A pride.hu szerint néhány vendég rátámadt egy medencében fürdőző meleg párra.

Nem folytattunk szexuális tevékenységet, hanem egy heteroszexuális barátunkkal beszélgettünk – állítja annak a meleg párnak az egyik tagja, akiket hétfő este ért támadás a Rudas Gyógyfürdőben, s aki nem kívánja nevét nyilvánosságra hozni. A pride.hu portál híradása szerint a hétfő esti órákban a Rudas Fürdőben három felbőszült 40 év körüli férfi támadt az ott ülő és békésen beszélgető három férfire, egy meleg párra és heteroszexuális külföldi barátjukra.

A szóbeli inzultust nyomatékosítandó az egyik támadó ököllel arcba vágta a pár mindkét tagját. Bár komoly sérülést nem szenvedtek, egyértelmű volt, hogy létük és ott létük nem kívánatos. A fürdő vezetőjének segítőkész közbenjárása sem hozott eredményt, nem a támadóknak, hanem fizikai biztonságuk érdekében a sértetteknek kellett elhagyni a terepet – írta a pride.hu.

Utóbb a fürdő vezetése közleményt bocsátott ki, eszerint a két meleg férfi a vendégek szerint „szexuális tevékenységet folytatott”, s csak megkérték őket, hagyják abba, tettlegesség nem történt.

„Szeretném egyértelműen visszautasítani a vádat, miszerint a két férfi szexuális tevékenységet folytatott, és a békés fürdőzők csak felkérték őket, hogy ezt fejezzék be” – írta a fürdő vezetésének címzett, hvg.hu-hoz eljuttatott levelében az egyik bántalmazott férfi. „Ugyancsak ellentmond a jegyzőkönyvnek az a tény, hogy a feldühödött támadókat még a medencetérbe érkező vezető sem tudta megfékezni, ők még akkor is agresszíven viselkedtek, ordítottak velünk és ököllel fenyegetőztek” – írja levelében, hozzátéve: „az eddig megjelent nyilatkozataimban folyamatosan hangsúlyoztam, hogy a fürdő vezetősége konstruktívan állt az ügy megoldásához a helyszínen. Ezt ezennel visszavonom.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Drámai felvételek a tegnapi melegfelvonulásról

Kameránkkal drámai jeleneteket örökítettünk meg a Méltóság Napján rendezett melegfelvonulásról. "Mocskos buzik" skandálták a védőrácson kívül rekedt ellentüntetők, egy gyermekét a vállán hordozó "apuka", benyúlva, meg is pofozta az egyik óvatlanul közel jutott tüntetőt. Genetikailag hibásak, megrontják a gyanútlan gyerekeket - ismételgették a homofóbok.

Gy. Németh: Egy hete nem oltanak koronavírusra a fővárosi idősotthonokban

Gy. Németh: Egy hete nem oltanak koronavírusra a fővárosi idősotthonokban

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

Rotschild özvegye irányítja továbbra is a család különutas bankját

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig