Tetszett a cikk?

Heroin fogyasztása miatt halt meg két fiatal Miskolcon a napokban, egy harmadiknak az élete pedig jószerivel hajszálon múlott. A drogot a dílerek Budapestről hozták Miskolcra.

Egy 30 éves férfi holttestére Miskolc avasi lakótelepe egyik épületének lépcsőházában találtak rá, egy 22 éves prostituált nőt pedig az ágyában ért a halál. Mindkét holttest mellett megtalálták a heroin beadására alkalmas eszközöket, fecskendőket, kanalakat. A napokban csaknem meghalt egy szintén 22 éves fiatal heroin fogyasztása miatt, de ellenszer beadásával megmentették az életét. A napokban hat kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe, egyikükről bebizonyosodott, hogy ő látta el heroinnal a meghaltakat, a drog Budapestről került a megyeszékhelyre.

Az Észak-Magyarország című, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a vidéki városok közül Miskolcon található a legtöbb kábítószerfüggő, Budapest után az "előkelő" második helyen a heroin fogyasztók számát tekintve Miskolc áll. A borsodi megyeszékhely drogambulancián jelenleg 272 heroinost kezelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Van összefüggés a budapesti heroinhalálok között

Több összefüggést is talált már a rendőrség annak a négy heroinistának a halála ügyében, akik 24 óra leforgása alatt vesztették életüket a hétvégén Budapesten - értesült a HavariaPress.

hvg.hu Itthon

Két külön vonalról jött a halálos heroinadag

Két különböző terjesztői vonalról származhatnak azok a heroinadagok, amelyek augusztus 2-án két fővárosi kerületben négy ember halálát okozták – közölte a hvg.hu-val Ródler Norbert százados, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője, aki szerint a véletlen műve, hogy egy nap alatt ennyi "aranylövés" történt.

MTI Itthon

Szennyezett vagy túl tiszta heroin gyilkolt a hétvégén

Valószínűleg szennyezett vagy a korábbinál erősebb hatóanyagú heroin okozta annak a négy embernek a halálát, akinek a holttestét szombat éjjel Budapest különböző helyszínein találták meg - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány.

MTI Itthon

BRFK: Budapestre jellemző a heroinfogyasztás

A heroinfogyasztás Budapestre jellemző és néhány nagyobb városban is megjelenik, például Miskolcon és Pécsett. A fővárosban lassan, de nő a marihuánát fogyasztók száma, az igazi veszély azonban az, hogy egyre fiatalabbak nyúlnak ehhez a kábítószerhez - mondta Ródler Norbert őrnagy, a BRFK kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője.