szerző:
MTI

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) továbbra is minden törvényes eszközzel fellép a kuruc.info honlap működtetése ellen - közölte Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter.

Közleményében a miniszter emlékeztetett rá: az újra megjelent kuruc.info "nem változott, tartalma továbbra is kihívóan jogsértő", "változatlanul jogsértő cselekedetekre, erőszakos alkotmányellenes rasszista akciókra, közszereplők személyiségi jogainak megsértésére buzdít".

"Mint korábban, most is világossá akarom tenni: a Magyar Köztársaság más szerveivel együtt, velük karöltve az NBH továbbra is minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel határozottan fellép a kuruc.info ellen. Ez nemcsak joga, hanem a nemzetbiztonsági törvény értelmében feltétlen kötelessége is" - fogalmazott a miniszter, hozzátéve: "a gyűlöletet, a jogellenes cselekedeteket hirdetők nem takarózhatnak a sajtószabadsággal, mert ez a jog nem illeti meg azokat, akik megfélemlítő akciókat, sőt merényleteket is lehetségesnek tartanak, akik el akarják lehetetleníteni az állami szervek működését, továbbá napról napra megsértik a magyar állampolgárok alapvető személyiségi jogait".

A miniszter szerint a kuruc.info július 5-ei leállítását "a hazai kormányzati szervek, az amerikai szervek, magyar és amerikai demokratikus jogvédő szervezetek együtt érték el, ami jelentős siker volt" és a jövőben is fellépnek a honlap működtetése ellen. Ugyanezt ígérte csütörtökön Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is a kormányszóvivői tájékoztatón. Draskovics Tibor is sikeresnek nevezte, hogy egy ideig nem üzemelhetett a kuruc.info honlap. A szélsőséges eszméket hirdető portál néhány napja újra elérhető. Az MTI úgy tudja, hogy a honlapot ismét egy amerikai szerverről, a New Jersey állambeli Cliftonból működtetik. 

Draskovics Tibor július 21-én közölte, hogy a magyar hatóságok kérésére hallgattatták el az Egyesült Államokban a kuruc.info portált. Sajtóhírek szerint akkor azt mondta, a magyar szervek két héttel korábban kérték az amerikai hatóságokat, hogy intézkedjenek a két ország között fennálló jogsegélyegyezmény értelmében. A lap betiltását egy éve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is kezdeményezte, akkor az amerikaiak arra hivatkozva utasították el a magyar kérést, hogy nem sérthetik meg a szólásszabadságot.

Szilvásy György titokminiszter 2008. augusztus elején a Magyar Narancs című hetilapnak úgy nyilatkozott, hogy  a hazai kormányzati és az amerikai szervek, az amerikai nagykövetség, illetve az ottani magyar szervezetek, a közvélemény közös érdeme a kuruc.info honlap megszűnése. Szerinte az ügyben az győzte meg az amerikai hatóságokat, hogy a magyar fél második nekifutásra már terrorfenyegetésre utaló bizonyítékokat tudott bemutatni. A kuruc.info leállításáért Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott köszönetet mondott az April H. Foley budapesti amerikai nagykövetnek.

A hírportált 2005 végén regisztrálták az arizonai Scottsdale-ben. A honlap forgalma idén július 5-én Dallasban szakadt meg először, miután lekapcsolták a főszerverét, aztán sajtóhírek szerint Németországból küldte hibaüzeneti jelét. Néhány nappal később a honlap egy Arizona állami szerverről újra indult, de az amerikai hatóságok újra lekapcsoltatták azt. Az oldal többször buzdított tüntetésekre, etnikai, társadalmi csoportok elleni fellépésre és közzétette a 2006 őszi zavargásokban eljáró bírók személyes adatait, valamint több közszereplő, újságíró fotóját, lakcímét és telefonszámát.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vélemény

Kuruc.info: léket kapott a hungarista kalózportál

Újra diadalt aratott a cionista világösszeesküvés – legalábbis a kuruc.info ultrajobbos, antiszemita, rasszista honlap szerkesztői így gondolják. Rettenetmód felháborodtak, hogy oldalukat a tengerentúli szerverszolgáltató letiltotta.

MTI/hvg.hu Itthon

A Kuruc.info állítólag Németországban húzta meg magát

Az amerikai bezárás után az internetes adatok alapján a Kuruc.info egy németországi szerveren fut, legalábbis hibaüzenetét onnan adja a náci ideológiát hirdető lap - írta szombaton az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című, New Yorkban megjelenő magyar nyelvű lap.

MTI Itthon

Lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét

Pénteken, magyarországi idő szerint délután 3 órakor lekapcsolták a Kuruc.info főszerverét, egy feljelentés nyomán – erről a radikális honlap szerkesztősége tájékoztatta a sajtót közleményben szombaton.

Fókuszban

Kurucles

Váratlanul eredményt hoztak a magyar hatóságoknak a kuruc.

MTI Itthon

Nyomon követi a kuruc.info vándorlását a titkosszolgálat

A hazai kormányzati és az amerikai szervek, az amerikai nagykövetség, illetve az ottani magyar szervezetek, a közvélemény közös érdeme a kuruc.info honlap megszűnése - állítja a Magyar Narancs hetilap csütörtökön megjelenő számában olvasható interjúban Szilvásy György titokminiszter, aki szerint az ügyben az győzte meg az amerikai hatóságokat, hogy a magyar fél második nekifutásra már terrorfenyegetésre utaló bizonyítékokat tudott bemutatni.

MTI Itthon

Kormányzati kérésre állították le a kuruc.infót

A magyar hatóságok kérésére hallgattatták el az Egyesült Államokban a kuruc.info internetes portált - idézte Draskovics Tibor igazságügyi és rendvédelmi miniszter szavait a hétfői Népszabadság és a Magyar Nemzet.

A köztévé riportere megkérdezte Karácsonyt, biciklivel érkezett-e

A köztévé riportere megkérdezte Karácsonyt, biciklivel érkezett-e

Egymást érték a lopott autók a csanádpalotai határátkelőnél

Egymást érték a lopott autók a csanádpalotai határátkelőnél

Radar360: Fordulat az orosz metrókocsik ügyében, Trumpnak kínos pillanatai lesznek

Radar360: Fordulat az orosz metrókocsik ügyében, Trumpnak kínos pillanatai lesznek

Stílusosan mutatta be új készletét a Lego: felküldték az űrbe

Stílusosan mutatta be új készletét a Lego: felküldték az űrbe

Duma Aktuál: Minden idők legnyomorultabb szexbotránya

Duma Aktuál: Minden idők legnyomorultabb szexbotránya

Minden frissítéssel romlik az AirPods Pro zajszűrése?

Minden frissítéssel romlik az AirPods Pro zajszűrése?