szerző:
HVG

Energolos felügyelőbizottsági tag, klubpetrolos cégvezető is bábáskodott a korábban MDF-szövetséges Tisztelet Társasága alapítása körül – derül a friss HVG cikkéből.

A Schmuck Andor irányította mozgalom által a fórumos országos listára 2006-ban delegált képviselő, Vas János kilépése nyomán szűnt meg az MDF parlamenti frakciója múlt pénteken, hogy aztán a függetlenek között ült exfideszes Lengyel Zoltán leigazolásával hétfőn újraalakuljon.

Az események hátteréről részletek a csütörtöki HVG-ben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Szombaton törlik Almássy MDF-tagságát

Szombaton ül össze az MDF országos választmánya; napirenden szerepel a párt elnökségének megválasztása és Almássy Kornél tagságának törlése - mondta Katona Kálmán, az MDF országos választmányának elnöke.

Itthon

Lengyel megmentette az MDF-frakciót

Úgy tudtuk, a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának órái meg vannak számlálva, hacsak valami csoda nem történik éjfélig. Úgy tűnik, ez történt. A Hír Tv úgy tudja, Lengyel Zoltán ül be tizediknek az MDF frakciójába.

MTI Itthon

Lengyel "leigazolása" csak szükségmegoldás lehet az MDF-nek

Politológusok szerint csak rövid távú megoldást jelenthet az MDF számára Lengyel Zoltán felvétele a frakcióba. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet szakértője és Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője erről hétfőn beszélt az MTI-nek.

MTI Itthon

Nemzeti csúcs: az SZDSZ és az MDF ott lesz, a Fidesz még nem tudja

Az MSZP, az MDF és - fenntartásokkal ugyan, de - az SZDSZ politikusai is ott lesznek a miniszterelnök által kezdeményezett társadalmi-gazdasági nemzeti csúcson, a Fidesz és a KDNP később dönt a részvételről - így összegezhetőek a pártok eddig elhangozott nyilatkozatai.

MTI/hvg.hu Itthon

A Tisztelet Társasága szakított az MDF-fel, zsugorodik a frakció

A Tisztelet Társasága az MDF 2010-es választási együttműködésére vonatkozó ajánlatát elutasította, és felszólítja Vas János képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból, és függetlenként képviselje tovább a szépkorúakat. Ezt Schmuck Andor, a társaság ügyvivője közölte.

MTI Itthon

MDF: még nem zárják ki Almássyt

Az MDF országos választmánya levette a szombati ülése napirendjéről Almássy Kornél kizárásának ügyét - közölte Katona Kálmán, a választmány jelenlegi elnöke.

hvg.hu Itthon

Ex-fideszes mentette meg az MDF-et

A Fidesztől botrányai miatt korábban távozott Lengyel Zoltán független képviselő hétfőn csatlakozott a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjához, így a frakciót már nem fenyegeti a megszűnés.

MTI Itthon

Hétfőn még biztosan lesz MDF-frakció

Hétfőn még biztosan létezik az MDF-frakció, mert a képviselőcsoport feloszlására vonatkozó háromnapos határidő csak aznap éjfélkor jár le - közölte Szili Katalin. A független képviselők azt állítják, nem tárgyalnak az MDF-fel.

MTI Itthon

Herényi tartja össze az MDF-frakciót, Almássy feltételekkel visszaülne

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője teljes körű felhatalmazást kapott arra, hogy biztosítsa a frakció fenntartásához szükséges létszámot - mondta az MDF országos választmányának szombaton megválasztott új elnöke a testület ülését követően. A korábban a parlamenti frakcióból kizárt Almássy Kornél szerint az MDF-ben meg kellene ismételni a tisztújítást, ha ez megtörténne, és lenne teljes megújulás a párt belső életében, akkor akár vissza is térne a frakcióba.

Vonattal ütközött egy autó, késnek a szegedi vonatok

Vonattal ütközött egy autó, késnek a szegedi vonatok

Fluor Tomi írta a káromkodásokat egy francia film szinkronjához

Fluor Tomi írta a káromkodásokat egy francia film szinkronjához

Hangmérős új traffipaxokkal szűrnék ki az üvöltő autókat

Hangmérős új traffipaxokkal szűrnék ki az üvöltő autókat

László Zsolt: Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását

László Zsolt: Minimum harminc évbe telik visszaállítani az utóbbi tíz év rombolását

Marabu FékNyúz: Plakátfóbia

Marabu FékNyúz: Plakátfóbia

Mutassa meg Magyarországnak a HVG címlapját!

Mutassa meg Magyarországnak a HVG címlapját!