szerző:
hvg.hu

Tasnádi Péter házi őrizetét megszüntette, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el november 5-én a Fővárosi Bíróság a vállalkozóval szemben, aki ellen felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete és életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás.

„Véget ért a babiloni fogság! Ma 13 órától a bíróság megszüntette a házi őrizetemet! Hurrá!” – adta hírül honlapján november 5-én Tasnádi Péter, akivel szemben a Fővárosi Bíróságon életveszélyt okozó testi sértés és más súlyos bűncselekmények miatt folyik eljárás. Tasnádi Péter ügyvédje, Tuza Péter a hvg.hu-nak megerősítette a hírt, hogy védence házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette bíróság.

A férfi ellen folyó büntetőeljárás tárgyalása 2006. október 10-én kezdődött, többek között felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete és életveszélyt okozó testi sértés miatt. A vád szerint Tasnádi meg akarta öletni feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára, utasítására több embert megkéseltek, autókat gyújtottak fel és halálosan megzsaroltak embereket.

Miután tavaly júliusban Kalina József bíró az előzetes letartóztatást házi őrizetre módosította, a vállalkozó egyik barátjának, Bodnár Józsefnek a XXII. kerületben lévő villájába költözött. Néhány hónap múlva azonban pont a vendéglátó jelentette fel a vállalkozót, mert állítása szerint Tasnádi nem számolt el neki azzal a húszmillió forinttal, amit egy közös ingatlanforgalmazó vállalkozás beindítására adott. A történtek miatt Tasnádi néhány hónapra visszakerült az előzetesbe, majd amikor onnan kijöhetett, háziőrizetének új helyszíne saját Szemlőhegyi úti háza lett.

Itt támadt nemrég egy kisebb incidens Tasnádi Péter és az egyik fia között, aminek következtében a lépcsőről leeső fiatalember orra eltört. A vállalkozó akkor nem került vissza az előzetes letartóztatásba, holott korábban épp egy hasonló ügy miatt súlyosbították fogvatartásának körülményeit, most viszont Tasnádi szabadon mozoghat Budapesten.

A Fővárosi Bíróság sajtóosztályának tájékoztatása szerint a vádlott Budapest területét csak engedéllyel hagyhatja el és kéthetente jelentkeznie kell a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon.

„Az enyhébb kényszerintézkedés elrendelésének oka, hogy a vádlott az eltelt időszakban számos kérelmet nyújtott be részben az általa, részben a vele szemben kezdeményezett büntető és polgári peres ügyekben a házi őrizet olyan módosítására, amely lehetővé teszi, hogy a különböző ügyekben megtartott tárgyalásokon megjelenjen” – áll a hvg.hu-nak megküldött közleményben. „Másrészt több ízben kezdeményezte, hogy a különböző ügyekben ügyvédjeivel rendszeres kapcsolatot tarthasson, illetve több ízben kérte azt is, hogy orvosi vizsgálat és gyógykezelés céljából módosítsa a bíróság házi őrizetét akként, hogy a vizsgálatokon megjelenhessen.” A házi őrizetet egyébként – ezek miatt – többször is módosítani kellett, ezért a bíróság úgy ítélte meg, hogy ez a kényszerintézkedés a vádlott tekintetében nem lehet hatályos.

„Mivel a vádlott az eljárási cselekményeken valamennyi esetben megjelent és feltételezhetően a jövőben is megjelenik, így a szökés, elrejtőzés veszélyétől már kevésbé kell tartani a bizonyítási eljárás pedig a soron következő tárgyalási napon nagy valószínűséggel befejeződik, így a vádlott vonatkozásában a házi őrizet további fenntartásának az indokai már nem állnak fenn.”

Mindeközben továbbra is tart a vita arról, hogy Tasnádi agysorvadásban szenved-e vagy sem. Az első szakvélemények alapján Tasnádi Pétert homloklebeny-sorvadása közepes fokban korlátozza abban, hogy cselekedete veszélyességét felismerje, egy újabb szakvélemény szerint viszont mégsem elmebeteg. Az egyik korábbi szakvélemény kapcsán egyébként vesztegetés miatt nyomoznak a rendőrök.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Megszereztük Tasnádi orvosi papírjait - dokumentumok

Egy új szakvélemény szerint a maffia-bűncselekményekkel vádolt vállalkozó mégsem elmebeteg, ezért a perújítás perújításának lehetőségét vizsgálja az ügyészség a Tasnádi-ügyben – derül a HVG csütörtökön utcára kerülő számából.

HavariaPress Itthon

Előzetesben Tasnádi, ex-üzlettársa jelentette fel

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Tasnádi Pétert. A Budai Központi Kerületi Bíróság a rendőrség kezdeményezését elfogadva, elrendelte Tasnádi elõzetes letartóztatását.

MTI Itthon

Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Előzetes letartóztatásból újra házi őrizetbe került Tasnádi Péter - erősítette meg Tuza Péter ügyvéd az index.hu információját csütörtökön.

Csikász Brigitta Itthon

Tasnádi megütötte a fiát

Nem került vissza az előzetes letartóztatásba Tasnádi Péter, miután csütörtökön egy vita során megütötte fiát, Tasnádi Edmondot, aki elesett, és betörte az orrát. Korábban Tasnádinak azért kellett a házi őrizetből a rácsok mögé visszamennie, mert összetűzésbe került a villájába őt befogadó Bodnár Józseffel.

MTI Itthon

Tasnádi Péternek mégsincs agysorvadása

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) szerint megalapozatlanok a Tasnádi Péter vállalkozó agysorvadásáról szóló korábbi szakértői vélemények - hangzott el szerdán este a Magyar Televízió Híradójában. A téves diagnózist felállító szakértők ellen vesztegetés miatt büntetőeljárás indulhat.

Ilyen buszokkal szállítják mostantól a rabokat

Ilyen buszokkal szállítják mostantól a rabokat

Hivatalos: itt az elektromos Ford Mustang divatterepjáró

Hivatalos: itt az elektromos Ford Mustang divatterepjáró

Mindenki titkolózik a milliárdos vagyonú veszprémi srácokról

Mindenki titkolózik a milliárdos vagyonú veszprémi srácokról

Épp az illegális fakitermelésről forgatott a Netflix stábja, amikor fatolvajok támadtak rájuk

Épp az illegális fakitermelésről forgatott a Netflix stábja, amikor fatolvajok támadtak rájuk

Dízel, kombi és mellesleg közel 400 lóerős ez az új Audi S4

Dízel, kombi és mellesleg közel 400 lóerős ez az új Audi S4

15 év után szabadult egy börtönben raboskodó medve

15 év után szabadult egy börtönben raboskodó medve