szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke jogerősen pert nyert az ellen az MDF-es politikus ellen, aki még a 2006-os országgyűlési választások előtt fenyegetéssel vádolta meg; erről a Fidesz sajtóosztálya tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Romsics Imre, a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta. A Fidesz az ügy miatt visszaléptette az állításuk alapján méltatlanná vált Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Kinek a jó hírneve?
Az alábbiakban elolvashatják a Romsics Imre és Bagó Zoltán között zajlott beszélgetés leiratát, amelyet 2006. március 1-jén rögzített az MDF-es képviselő. Tovább a szöveghez. 

Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt. A Fidesz szerdai közleménye szerint a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta a Bács-Kiskun megyei bíróság júniusi, első fokú ítéletét, amely Bagó Zoltánnak adott igazat és jó hírnév megsértése miatt marasztalta el Romsics Imrét.

Az eset után, 2006 márciusában egyébként az illetékes választási bizottság közölte, Bagó Zoltán kalocsai lakos megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ezért az általa elkövetett jogszabálysértést a bizottság megállapította és a további jogszabálysértéstől eltiltotta.

Romsics Imrét az MTI-nek szerdán kora délután nem sikerült elérnie, de az MDF-es politikus a júniusi első fokú ítéletet követően azt mondta: továbbra is fenntartja korábbi állításait, miszerint Bagó Zoltán megfenyegette a 2006-os országgyűlési választások előtt, és bízik abban, hogy a bíróság kimondja igazát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Semjén indul Bagó helyett

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke indul a zsarolási ügy miatt visszaléptetett Bagó Zoltán helyett a Kalocsa központú Bács-Kiskun megye 7. választókerületében - közölte Kerényi János, a Fidesz országgyűlési képviselője.

hvg.hu Választás 2006

A kegyvesztett Zuschlag és Bagó visszatérése

A jelek szerint mind az MSZP-nél, mind a Fidesznél a megyei listák jelentik a vigaszágat a politika perifériájára sodródott pártmunkásoknak a visszatéréshez - írta nemrég a HVG, és valóban: országos botrányt kiváltó, s emiatt kegyvesztetté vált politikusok bukkantak fel újra. Zuschlag János és Bagó Zoltán Bács-Kiskun megyében áll rajtvonalhoz.

hvg.hu Itthon

Csak Bagó lépett rá a gereblyére?

Különösen súlyos választási visszaélést tárt fel pénteken az MDF. A kalocsai affér azon túl, hogy sokba kerülhet a szavazás során Fidesznek, nehezen hegedő sebet ejthet a párt imázsán is.

MTI Választás 2006

Az OVB eltiltotta Bagó Zoltánt a további jogsértéstől

Bagó Zoltán kalocsai lakos megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ezért az általa elkövetett jogszabálysértést a bizottság megállapította és a további jogszabálysértéstől eltiltotta - közölte Kunsági Ferenc, az illetékes választási bizottság elnöke.

hvg.hu Itthon

A Fidesz visszaléptette Bagót

A Fidesz visszalépteti Bagó Zoltánt és a pártból való kizárását is kezdeményezi - közölte Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő. Romsics Imre független, MDF-es támogatással induló országgyűlési képviselőjelölt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán megfenyegette, veszélybe kerülhet a munkája, az egzisztenciája, ha elindul a választásokon.

hvg.hu Gazdaság

Bagóért aranyat érő céget?

Megválik egyik nyereséges cégétől a XI. kerület: a hirdetési piacon jelen lévő és évente mintegy százmillió forintos forgalmat bonyolító kft többségi tulajdonrészét 15 millió forintért adja el az önkormányzat. Egyesek szerint bagóért adnak túl a nyereséges cégen, az önkormányzatnál azonban azt állítják: a vételár reális, s a cégtől a jövőben is 40-50 milliós bevételre számíthat a kerület.

Itthon

Szijjártó: egyéni akció volt Bagóé

Romsics Imre szerint nem ő az egyetlen MDF-es képviselőjelölt, akit fideszesek megpróbáltak lebeszélni az indulásról. A Bagó Zoltánnal folytatott beszélgetéséből az derült ki, hogy „70-80 helyen keresnek meg MDF-es képviselőjelölteket” – nyilatkozta az MTV Az Este c. műsorában pénteken.

MTI Itthon

Bagó reagál

Bagó Zoltán, az MDF-es Romsics Imre megfenyegtésével vádolt Fideszes képviselő, sajtóközleményben reagált a nyilvánosságra hozott magnófelvételre.

Itthon

Kalocsai fenyegetés: Bagó mondja Romsicsnak

Az alábbi szöveg a Bagó Zoltán fideszes képviselőjelölt és Romsics Imre MDF-es jelölt közti március 1-jei beszélgetésnek az MDF által közzétett részleteit tartalmazza, amely során a Fidesz jelöltje személyi és karriert érintő konzekvenciákkal fenyegeti meg ellenfelét, amennyiben az nem lép vissza a parlamenti választásokon való indulástól.

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75