szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Háromszor a maximális egy-egymillió forintra büntetett egy céget a médiahatóság, amiért a műsorszolgáltatási engedély megvonása után is tovább működött annak debreceni, miskolci és nyíregyházi rádiója - közölte az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egyik tagja.

Koncessziósdíj-tartozásai miatt az MTC-Jonatán Kft. előbbi két adója június elején, az utolsó pedig októberben vesztette el műsorszolgáltatási jogosultságát, a Nemzeti Hírközlési hatóság pedig az ORTT-értesítés után frekvenciaengedélyüket is bevonta.

Márton György, az NHH szóvivője azt közölte: a cég a döntést megtámadta, az eljárás folyamatban van, s várhatóan a közeljövőben végéhez ér.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

ORTT-koncepció a közszolgálati médiától

Saját rész-médiatörvénytervezetet tett közzé honlapján az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) Stratégiai Tanácsa; a dokumentum - szemben a napokban publikált ötpárti képviselői tervezettel - csak a közszolgálati intézményekkel foglalkozik.

MTI Itthon

ORTT: árengedményt akart a TV2 és az RTL Klub

Műsorszolgáltatási díjának jelentős csökkentését kérte az Országos Rádió és Televízió testülettől (ORTT) mindkét országos kereskedelmi tévécsatorna; az ORTT szerdai ülésén elutasította a kérést - értesült a médiahatóság több tagjától az MTI.

MTI Itthon

Vizsgálják a kibeszélő show-kat az ORTT és az ombudsman

Együttműködik a kibeszélő show-k jogszerűségének vizsgálatában az ombudsman hivatala és a médiahatóság - állapodott meg csütörtöki közös közleményük szerint Jóri András, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke.

MTI/hvg.hu Itthon

ORTT: gyűlöletkeltő volt Bayer Zsolt az Echo TV-s műsorában

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megállapította, hogy az Echo TV Mélymagyar című műsorának idei, július 1-jei adása alkalmas volt a cigány kisebbség elleni gyűlölet keltésére. A testület a műsorszolgáltatóval szemben bírságot szabott ki.