szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapest Airport egyoldalú gesztust tesz, hazaküldi a görög biztonsági ellenőröket - áll a BA közleményében.

A közlemény szerint a sztrájkbizottság a keddi határidőig sem reagált a BA kölcsönös biztosítékokról szóló javaslatára. A BA még múlt héten csütörtökön javasolta, hogy a munkáltató és a sztrájkbizottság is tegyen gesztusokat. A BA vállalta, hogy hazaküldi a külföldi utasbiztonsági őröket, és azt kérte, hogy a tárgyalások ideje alatt a szakszervezet vállalja, január 23-ig nem lesz sztrájk Ferihegyen.

A BA érthetetlennek tartja, hogy nem elég több mint 6 nap arra, hogy egy egyoldalas, három pontból álló javaslatot véleményezzenek az érdekképviseletek.

A tárgyalásokat szerdán is folytatják a felek, a mai egyeztetés témája az új kollektív szerződés munkarendjei és műszakpótlékai. A megbeszélésen a BA újabb, a biztonsági ellenőrök és fegyveres őrök munkarendjéről szóló javaslatot mutat be a sztrájkbizottságnak. Ezzel együtt a BA tovább folytatja a februárban meghirdetett belső átalakítási programját és 65 milliárd forintos infrastrukturális fejlesztését, amelynek célja, hogy Ferihegyet Közép-Európa legfontosabb közlekedési központjává tegye - jegyzik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Ferihegy: szerdán folytatják az egyeztetést

Szerdán is folytatják az egyeztetéseket Ferihegyen a felek, megállapodás egyelőre nincs, a munkáltató továbbra is várja a szakszervezeti választ kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetére - áll a Budapest Airport (BA)keddi közleményében.

MTI Itthon

Ferihegy: nyolc órás munkarendet javasol a BA

A kollektív szerződésről folytatott hétfői tárgyaláson a Budapest Airport nyolcórás munkarend bevezetését javasolta, amely a munkaadó véleménye szerint megfelel az EU gyakorlatának, jobban illeszkedik a repülőtér forgalmához is. A felek kedden folytatják az egyeztetést.

MTI Itthon

Sztrájk lesz Ferihegyen, nem fogadták el a kiszervezést

A dolgozók 95 százaléka nem fogadta el a takarítás kiszervezését a sztrájkot hirdetett két érdekképviselet, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) szerint.

MTI Karrier

Ferihegy: nem kizárt a munkabeszüntetés folytatása

Megegyezés továbbra sincs Ferihegyen, a szakszervezetek szerint közelebb került a sztrájk folytatásának lehetősége, miután a munkaadó "hátba szúrta" a munkavállalókat azzal, hogy újabb sztrájktörők alkalmazására készül.

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

Az utasok csaknem egyharmada a járvány után sem térne vissza a tömegközlekedéshez

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre

Három iPhone támogatása is megszűnhet jövőre