szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök szerint az ország többet vár a rendőrségtől, mint korábban, de arra is készen áll, hogy többet adjon, mint korábban - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség évértékelő és feladatszabó értekezletén.

A miniszterelnök azt mondta: Magyarországon most mindenkinek az az érdeke, hogy "a mainál erősebb, büszkébb, magabiztosabb, cselekvőképesebb, megbecsültebb rendőrsége legyen az országnak". Mint mondta, ha ehhez több rendőr kell, akkor több lesz, ha ehhez több pénz kell, akkor több lesz, ha ehhez el kell vennie máshonnan, akkor "el fogja venni a szükséges pénzt".
 
Gyurcsány azt várja a rendőrségtől, hogy azokon a területeken legyenek rendőrök, ahol a legnagyobb a valószínűsége a bűncselekmények elkövetésének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ISSN Sorkövető

„Az a rendőrség a normális, amely mindenkit le akar tartóztatni”

ÁVH-sok jöhettek, az ÁVH nem. Az 1956-os forradalom leverése után rohamtempóban szervezték újra a politikai rendőrséget. Kádárékat egyetlen szempont érdekelte: minél gyorsabban a saját kezükbe akarták venni a belső elhárítást, és minél hamarabb meg akartak szabadulni a szovjetek gyámkodásától. A gyakorlatban nemigen létezett „a kétfrontos harc” és „az elbocsátott légió”, az ÁVH-sokra nagy szüksége volt az új rezsimnek.

MTI Itthon

Romák és rendőrök nyugtatták egymást Sárbogárdon

Sárbogárdon mindenki biztonságban érezheti magát - jelentette ki az ottani cigány kisebbségi önkormányzat vezetője szerdán, a rendőrség, a kisebbségi önkormányzat és a városi önkormányzat által szervezett fórumon.

Plázs

Hatvan új rendőrőrs létrehozását követeli a Fidesz

Hatvan új rendőrőrs létrehozását követeli a Fidesz. A párt elnöksége közleményében sürgette azt is, hogy a kormány tegyen intézkedéseket a törvény szerint hiányzó háromezer rendőr munkába állításáért. A Fidesz kéri, hogy a kormány "a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok jog- és érdekvédelmét".

Itthon

Már tudják a rendőrök, kik késeltek Veszprémben

Két embert, egy sárbogárdi és egy enyingi férfit gyanúsít a rendőrség a vasárnapra virradó éjjel, Veszprém egyik szórakozóhelyén történt halálos késelés elkövetésével - tudta meg a HavariaPress.

MTI Itthon

Kétmilliárd forint többlettámogatás a rendőrségnek

A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség. Ennek az a célja, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet az utcákon, s az emberek azt érezzék: nagyobb a biztonság - közölte a kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után.

MTI Itthon

Rendőrség: nincs bűnbanda Enyingen

Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik - nincs bűnbanda - cáfolta az MTI-nek a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.