szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert, indoklásul a bűnismétlés és az ellene folyó eljárás meghiúsításának veszélyét említve. A polgármestert üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűncselekményekkel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A szocialista politikus a vádhatóság szerint bűnsegédként vett részt összesen hét csalásban és további két csalási kísérletben. Hunvald tagadja a terhére rótt bűncselekményeket, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Korrupciójárvány Erzsébetvárosban, a vírusgazdák lakat alatt

Hunvald György őrizetbe vételével tetőpontjához közeledik a valahai patinás zsidónegyed ingatlanbotránya. A VII. kerület melletti Terézvárosba is átgyűrűző ingatlanpanamához viszonyítva a lakásmaffia nagyságrendileg csak pitiáner alvilági kisiparosok gyülekezete. Ott „csak” pár kiszolgáltatott nyugdíjas hajlékát tudták áron alul elcsaklizni. Itt viszont – legalábbis a gyanúból kiindulva – a kormánypárt helyhatósági csúcsvezetőinek szintjén űzték a fehérgalléros csalássorozatot.