szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszavaztatta az MSZP elnökségét és a kormányt is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétfőn bejelentendő, a szociális, a foglalkoztatási és az adórendszer átalakítására vonatkozó intézkedésekről.

A szocialista párt elnökségétől támogatást kért Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, és erről szavaztatta meg a testületet, amely egyhangúlag kiállt a tervezett intézkedések mellett. Az elnökségi ülés után tartott kormányülésen pedig a miniszterelnök azt kérdezte a kabinet tagjaitól – köztük az államtitkároktól is –, hogy „tiszta szívvel és aktívan” támogatni tudják-e a tervezett lépéseket, valamint van-e köztük, akinek ez a politikai hitvallásával nem egyeztethető össze, és ebben a helyzetben inkább távozni akar. A kormány tagjai közül senki nem jelezte ellenvetését.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap délelőtt a szocialista elnökséggel, azután a kormánnyal egyeztette a tervezett intézkedéseket, délután pedig a szocialista frakció ülésén teszi ugyanezt. Az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakításának konkrét lépéseit a kormányfő hétfői évindító beszédében jelenti be a parlamentben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Semmilyen beleszólása nem lesz a fővárosnak a Hableány-áldozatok emlékművének építésébe

Semmilyen beleszólása nem lesz a fővárosnak a Hableány-áldozatok emlékművének építésébe

Kocsis István ételt oszt, Mengyi Roland könyvtáros a börtönben

Kocsis István ételt oszt, Mengyi Roland könyvtáros a börtönben

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál