szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kivonulnak a fideszes és a KNDP-s képviselők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői évindító parlamenti beszédéről - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A kormány sajnálattal értesült róla, hogy a Fidesz és a KDNP a kivonulás politikáját választotta.

A fideszes politikus elmondta: a délelőtti frakcióülésen a képviselők abban maradtak, hogy nem változtatnak az eddigi gyakorlaton és kivonulnak a miniszterelnök napirend előtti beszédéről. A miniszterelnök a gazdaságélénkítő program részleteit - az adó-, a szociális-, a nyugdíj-, a foglalkoztatási rendszer átalakítását és a közjogi csomag elemeit - ismerteti majd napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz és a KDNP 2006 ősze, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése után döntött úgy, hogy a képviselők kivonulnak a miniszterelnök minden előre bejelentett felszólalásáról. Az ülésteremben csak Navracsics Tibor és Semjén Zsolt frakcióvezetők maradnak bent.

Ez alól eddig három kivétel volt: a 2007. április 16-ai holokauszt emléknap, a 2008. október 13-ai ülésnap és a 2009. január 29-i rendkívüli parlamenti ülés. E két utóbbi alkalommal a miniszterelnök a gazdasági válság elleni intézkedésekről beszélt.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségi ülésén meghallgatták a Legfelsőbb Bíróság elnökének újrajelölt Havasiné Orbán Máriát. Az ellenzéki pártok támogatják Havasiné jelölését.

A kormányszóvivői iroda hétfői közleményében úgy fogalmazott: a kormány sajnálattal értesült róla, hogy a Fidesz és a KDNP a hétfői napon is a kivonulás politikáját választotta. A Fidesz eddigi egyetlen válságkezelő intézkedése, hogy nem vesz részt a parlament munkájában - olvasható.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Fidesz kontra kormány

Újabb hét telt el érdemi kormányzati cselekvés nélkül, a kormány kudarcot vallott, képtelen a válságkezelésre – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivői iroda szerint újabb hét telt el anélkül, hogy a Fidesz érdemi javaslatot fogalmazott volna meg a globális gazdasági válság magyarországi hatásainak enyhítéséért.

Itthon

A Gyurcsány-csomag elemei

Évindító beszédet tart - immár ötödször - Gyurcsány Ferenc ma a parlamentben. A miniszterelnök a gazdaságélénkítő program részleteit - az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakítását - ismerteti. A program főbb elemeit a hétfői Népszabadság információi nyomán közöljük.

hvg.hu Itthon

„Vádollak, Feri, elvetted az emberek jövőbe vetett hitét" - videók

Többezres tüntetés volt pénteken a Kossuth téren. A résztvevők az ellen tiltakoztak, hogy a kormányfő jelezte: Bayer Zsolt cigányellenes cikke miatt utasította a kormányszerveket, hogy ne fizessenek elő a Magyar Hírlapra, és ne hirdessenek a lapban. Széles Gábor vádpontokban foglalta össze Gyurcsány bírálatát. Morvai Krisztina, Bíró Zoltán, Bayer Zsolt, Bencsik András és Farkas Félix is erőteljes szavakkal bírálták a miniszterelnököt.

Megelégelték a hosszú utazást, túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka-Debrecen vonatjáraton

Megelégelték a hosszú utazást, túlélőcsomagot osztottak a Mátészalka-Debrecen vonatjáraton

Sanders simán nyert Nevadában

Sanders simán nyert Nevadában

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?