szerző:
MTI

Elfogták a Cozma-gyilkosság - lehetséges - ötödik gyanúsítottját, B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost szerdán - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Információk szerint a zalai férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt.

A férfit a veszprémi nyomozók állították elő Zalaegerszegen, a helybeli rendőrök közreműködésével - mondta Váradi Piroska. Hozzátette: B. Csabát még szerdán Veszprémbe szállítják és ott hallgatják ki. "Amennyiben meggyanúsítják, úgy ő lehet a bűnügy ötödik gyanúsítottja". Az MTI rendőrségi információja szerint a zalai hatóságok előtt nem ismeretlen a most elfogott férfi, aki korábban volt már büntetve, bár ezt szerdán hivatalosan sem rendőrségi, sem bírósági források nem kívánták megerősíteni.

A Zalai Hírlap online kiadása szintén úgy értesült, hogy B. Csaba régóta ismert rendőri körökben, és nemcsak a Zalaegerszeghez tartozó Pózván, hanem Tatabányán is volt bejelentett lakcíme. A férfi állítólag rokonságban is áll a korábban már letartóztatott gyanúsítottak egyikével. A lap szerint a 47 éves férfi egyebek mellett csalásért, kerítésért volt büntetve, és jelenleg életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik ellene eljárás. A 180 centiméter magas, kopasz B. Csaba ugyanis újabban védelmi pénzekkel foglalkozik, és egy zalaegerszegi, illetve Balaton-környéki szórakozóhelyek ellenőrzése kapcsán indult vita során karddal vágta meg ellenfele combját.

Váradi Piroska korábbi közlése szerint pénteken Grazból Veszprémbe szállítják a bűnügy Ausztriában, február 9-én elfogott két gyanúsítottját, a sárbogárdi R. Sándort és a budapesti N. Győzőt. A harmadikként számon tartott gyanúsított, a 26 éves enyingi Sz. Iván a múlt csütörtök éjszaka önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen. Hétfőn a negyedik gyanúsítottat, P. Gábor 32 éves budapesti lakost fogták el a fővárosban. A Cozma-gyilkossággal kapcsolatban őrizetbe vett ötödik ember a 47 éves zalaegerszegi B. Csaba.  

Bolcsik Zoltán, dandártábornok, Veszprém megye rendőr-főkapitánya a Cozma-üggyel kapcsolatban kedden azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy már négy gyanúsított őrizetben van, de "a kör további szélesítése várható". 

A veszprémi Patrióta bárban (nevezik Skorpió bárnak is)  február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdásaival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A rendőrség szerint a szemtanúk vallomása azt támasztja alá, hogy R. Sándor szúrta le Cozmát.

A bűncselekményben a sporttársuk segítségére siető Ivan Pesic, a klub kapusa, horvát válogatott életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, veszprémi irányító játékos, szerb válogatott pedig súlyos szem- és arcsérüléssel került kórházba. Utóbbi kedden elhagyhatta a kórházat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Sport

Az osztrákok pénteken adják át a veszprémi késelőket

Pénteken adják át az osztrák hatóságok a veszprémi Cozma-gyilkosság két gyanúsítottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt a magyar nyomozóknak - tájékoztatta Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

MTI Itthon

Szlovák lap véleménye a veszprémi gyilkosságról

A Magyarországról érkező híreket követve a héten néha az volt az ember érzése, hogy az ország csak egy lépésre van a tömeges erőszaktól. A három népszerű kézilabdázó elleni tragikus támadás - amely egyikük halálával végződött -, nyílt sebbe szórt só volt. Nemcsak a magyar társadalom sötét oldalairól rántotta le a leplet, de kimutatta a probléma mélységét, és eddigi képmutató kezelését is, amely akadálya volt a megoldásnak - írja a magyarországi helyzettel foglalkozó kommentárjában a Sme című szlovák véleményformáló napilap szombaton.

MTI Itthon

Sztojka Iván feladta magát

Csütörtökön éjfél előtt néhány perccel megjelent ügyvédjével a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon Sztojka Iván enyingi lakos, aki a vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkosság egyik gyanúsítottja; a 27 éves férfit a rendőrség azonnal őrizetbe vette - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken hajnalban az MTI-t.

MTI/hvg.hu Autó

Hiába jött a füles, nem Sztojka volt az autóban

A veszprémi gyilkosság miatt körözött Sztojka Ivánt keresve átkutatták Székesfehérváron a Fejér Megyei Szent György Kórházat szerdán a rendőrök, de a gyanúsítottat nem találták meg - közölte az MTI-vel a rendőrség.

MTI Itthon

Csoportos garázdaság Enyingen

Csoportos garázdaság történt az egyik enyingi benzinkútnál, hét embert őrizetbe vettek, további előállítások várhatók – jelentette be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

Tarlós István nem akar csatateret a városházán

Tarlós István nem akar csatateret a városházán

Patthelyzet jöhet a csepeli közgyűlésben

Patthelyzet jöhet a csepeli közgyűlésben

A választások előtt is tisztelgett egy számmal a hatos lottó

A választások előtt is tisztelgett egy számmal a hatos lottó

Újabb plakátokat rongáltak meg az ARC kiállításon

Újabb plakátokat rongáltak meg az ARC kiállításon

Délig még lehet mozgóurnát igényelni

Délig még lehet mozgóurnát igényelni