szerző:
MTI

Bencze József országos rendőrfőkapitánynak vannak információi arról, hogy a rendőrség állományába tartozókat hallgattak ki tanúként a veszprémi gyilkosság ügyében. Ezt maga a rendőrfőkapitány mondta hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy voltak-e rendőrök a bűncselekmény idején a Patrióta bárban.

A rendőrfőkapitány úgy fogalmazott: "Arról van információm, hogy a kihallgatott, több mint 70 tanú között vannak a rendőrség állományába tartozó tanúk is, tehát a bárban tartózkodó személyek, mint szóba jöhető tanúk között az eljárás kezdeti szakaszában már felmerültek olyan személyek, akik a rendőrség állományába tartoznak". Hangsúlyozta, szerinte is tisztázni kell, hogy voltak-e a helyszínen rendőrök, akár szolgálaton kívüliek is, ezért vizsgálatot rendelt el, amely várhatóan a héten lezárul. Szólt arról is, hogy ilyen esetekben a rendőrt intézkedési kötelezettség terheli, de a személyi felelősséget firtató kérdésre annyit mondott: a vizsgálat eredményének birtokában "annak megfelelő intézkedést teszek".

A Népszabadság Online vasárnap azt írta, hogy a szolgálaton kívül a bárban tartózkodó rendőröket már ki is hallgatták, "bár egyes források szerint korántsem valamennyiüket", a bírónőt azonban a nol tudomása szerint még nem. "Egyesek a rendőrökről azt gyanítják, hogy kvázi biztonsági emberekként voltak jelen, de erre nincs bizonyíték" - olvasható a hírportálon.

"Állítólag kevéssel a gyilkosság előtt a szolgálatban lévő járőrök is "benéztek" a Patriótába, de miután nem láttak okot az intézkedésre, az ott lévők igazoltatására, tovább álltak" - olvasható Népszabadság online kiadásában. Az internetes oldal szerint "az ott szórakozó bírónő pedig a hírek szerint a rendőrség felhívása ellenére máig nem jelentkezett tanúvallomásra". A megyei főkapitányság szóvivője annyit közölt vasárnap este, hogy egyenruhás rendőrök azon az éjszakán a Patriótától mintegy 400-500 méternyire lévő Latin nevezetű szórakozóhelyen jártak csak.

A Veszprém Városi Bíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba Raffael Sándort és Németh Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel. A rendőrség korábban azt közölte, hogy a szemtanúk vallomásai alapján az állapítható meg, hogy Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját Raffael Sándor szúrta szíven. A sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt, a február 8-án vasárnap hajnalban Veszprémben elkövetett gyilkosság és súlyos testi sértések két gyanúsítottját másnap, Ausztriában, az A2-es autópályán  tartóztatták fel az osztrák rendőrök. A két férfit pénteken adták át az osztrák hatóságok a magyar nyomozóknak, majd szállították őket Veszprémbe, ahol azt követően órákon át tartott a kihallgatásuk.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóira támadt, majd a kirobbant verekedés során meggyilkolták Marian Cozmát. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja  életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zsarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Sesum már korábban, Pesic pénteken hagyhatta el a kórházat. 

Bencze József újságírókkal közölte azt is, hogy a nyári, úgynevezett siófoki felvonulás ügyében elrendelt belső vizsgálat ugyancsak a héten várható. A rendőrfőkapitányt a vizsgálat elindítására korábban Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utasította. Siófok polgármestere korábban arról beszélt, hogy a romák nyári siófoki felvonulása erődemonstráció volt, egyfajta dacos reakció arra, hogy nem tudták kiterjeszteni a befolyásukat a siófoki vendéglátósokra.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csikász Brigitta Itthon

Az enyingi bűnbanda gyors alvilági karrierje - háttér

A Cozma-gyilkosság kapcsán az érdeklődés középpontjába került az enyingi banda. Megerősödését rendőri berkekben azzal magyarázzák, hogy jelenleg nincs Magyarországon olyan erős alvilági csoport, amely felléphetett volna velük szemben. Az egyenruhások pedig nem tudták megakadályozni, hogy a csapat kinője magát. Második változat szerint az enyingiek csupán "szolgáltatnak" a balatoni maffiának.

MTI Itthon

Veszprémi gyilkosság: előzetesben Raffael és Németh

Előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra szombaton délelőtt a Veszprém Városi Bíróság R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

hvg.hu Itthon

Videó: a veszprémi játékosok félnek az elkövetők bosszújától

Veszprémben, a Patrióta bárban szórakozott az MKB Veszprém kézilabdacsapatának több játékosa vasárnap hajnalban, amikor szóváltásba keveredtek egy másik, a lokálban tartózkodó társasággal. A két társaság között dulakodás kezdődött, amelynek során Marian Cozmát, a veszprémi kcsapat 26 éves román beállósát szíven szúrták. Videósaink a veszprémi Aréna előtti megemlékezésen forgattak.

Itthon

Már tudják a rendőrök, kik késeltek Veszprémben

Két embert, egy sárbogárdi és egy enyingi férfit gyanúsít a rendőrség a vasárnapra virradó éjjel, Veszprém egyik szórakozóhelyén történt halálos késelés elkövetésével - tudta meg a HavariaPress.

Napi merítés

Sesum apja, a 300 Arkan-zsoldos és a veszprémi késelés

A megvert szerb kézilabdás apja bosszúra készül, és már el is kezdett toborozni 300 kipróbált verőlegényt - adta hírül a vasárnapi késelést követően a közép-kelet-európai régió sajtója egy román lapértesülésre hivatkozva. Az Urbanlegends.hu blog utánajárt, hogyan és milyen formában terjedt a hír, amit az érintettek azóta több fórumon is cáfoltak.

MTI Itthon

Veszprémi késelés: újabb gyanúsítottak

A veszprémi késeléses bűncselekmény két gyanúsítottját az osztrák rendőrök a múlt éjszaka őrizetbe vették, egy férfi még szökésben van, de a tanúvallomások alapján jóval több gyanúsítottal számol a rendőrség.

MTI Itthon

Veszprémi gyilkosság: előzetesben B. Csaba

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság pénteken B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost, akit a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a zalai megyeszékhelyen.

MTI Itthon

Megvan a veszprémi gyilkosság ötödik gyanúsítottja

Elfogták a Cozma-gyilkosság - lehetséges - ötödik gyanúsítottját, B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost szerdán - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Információk szerint a zalai férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt.

Rászóltak a tudósokra, hogy javítsák ki a tanulmányt, amely szerint szarvunk nőhet a sok mobilozás miatt

Rászóltak a tudósokra, hogy javítsák ki a tanulmányt, amely szerint szarvunk nőhet a sok mobilozás miatt

Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon

Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon

Hatszáz gyerek imádkozott a Parlamentben az országért és vezetőiért

Hatszáz gyerek imádkozott a Parlamentben az országért és vezetőiért

Jó hírt kapott a Richter

Jó hírt kapott a Richter

Az új hidegháború újabb jele: készek az amerikai tervek az orosz légvédelem semlegesítésére

Az új hidegháború újabb jele: készek az amerikai tervek az orosz légvédelem semlegesítésére

Leeshet az álla, ha meglátja, milyen fotókat csinálnak éjszaka a legjobb telefonok

Leeshet az álla, ha meglátja, milyen fotókat csinálnak éjszaka a legjobb telefonok