szerző:
MTI

Feljelentik a rendőröket, tűzoltókat és mentősöket azok a családtagok, akiknek rokonait hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőtték Tatárszentgyörgyön és felgyújtották otthonukat - nyilatkozták a hozzátartozók kedden a Pest megyei település utolsó utcájában teljesen kiégett ház udvarán tartott virrasztáson az MTI-nek.

"A rendőrség mindent megtett, hogy eltussolják a bűncselekmény tényét, füstmérgezésnek, egyszerű balesetnek kívánták beállítani a történteket" - mondta több családtag, akik elsőként érkeztek hétfőn hajnalban a tragédia helyszínére. Azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el a kettős emberölés helyszínén történt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban, úgy fogalmaztak: "tekintettel az előző nap történtekre, felelősöket nem fognak találni", ezért a mentőszolgálat, a tűzoltóság, valamint a rendőrség ellen is feljelentést tesznek, mivel szerintük egyik szervezet sem kívánta megerősíteni és megállapítani a bűncselekmény tényét.

Horváth Lídia, a helyi cigány önkormányzat elnökhelyettese azt mondta: "egy mindenre felkészült ember vagy emberek  követhették el a bűncselekményt, így akár bérgyilkos is lőhetett". Kovács Béla, a meggyilkolt fiatal apa rokona azt mondta: a mentők később érkeztek a helyszínre, mint a telefonon riasztott rokonok, a meglőtt édesapát és kisfiát ők próbálták elsősegélyben részesíteni. Elmondásuk szerint a mentők figyelmét arra is felhívták, hogy mindkét áldozatot meglőtték, ennek ellenére ők nem vettek erről tudomást. Kovács Béla azt mondta, miután a meglőtt és életveszélyes állapotban lévő kisfiút még élve a mentőautóba tették, az autó az udvarról való kifordulása után megállt, és egy pokrócot kértek a rokonoktól azzal, hogy a gyermek már meghalt, nem tudnak rajta segíteni. A gyermeket végül édesapjával együtt a halottszállítók vitték el.

A rokonság és a helyi cigány önkormányzati vezető úgy döntöttek, mivel a rendőrség hosszú órákon keresztül nem vette figyelembe az általuk talált bizonyítékokat, miszerint Tatárszentgyörgyön bűncselekmény történt, a tűzoltóság elektromos hiba miatti tüzet állapított meg, a mentőszolgálat pedig késve érkezett a helyszínre, feljelentést tesznek mindhárom szervezet ellen.

Péntekre várható a rendőrségi belső vizsgálat eredménye

Péntekre várható a Pest megyei rendőrfőkapitány által a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság ügyében elrendelt átfogó vizsgálat eredménye. Arra a kérdésre kell választ adni: hibáztak-e, s ha igen, miben a helyszíni szemlét végző rendőrök. A vizsgálat elrendelésének ténye önmagában még nem bizonyítja, hogy szakmai hibát követtek el a helyszínelő dabasi rendőrök. Már csak azért sem, mert mások - orvosok, tűzoltók - is tartózkodtak a helyszínen.

A Pest megyei főkapitány bekérette az összes  rendőri intézkedésről szóló jelentést, ezek birtokában lehet később többet mondani. A teljes vizsgálati eredményről várhatóan pénteken tájékoztatják a közvéleményt - mondta a kapitányság sajtóügyeletese. 

Farkas László dabasi rendőrkapitány az MTI rendőri felelősséget firtató kérdésére csupán annyit mondott: nem kíván erről nyilatkozni. Szerinte "bízzuk a dolgot a vizsgálatra, aminek áll elébe". A dabasi mentőállomás ügyeletese is elhárította az érdeklődést, majd közölte: megkérték őket, hogy - részben saját védelmükben - ne adjanak tájékoztatást a gyilkossági üggyel összefüggésben. Azt azért megerősítette: ők vonultak hétfő hajnalban a helyszínre.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Két halott egy tatárszentgyörgyi tűzben

Ketten meghaltak hétfőn hajnalban egy tatárszentgyörgyi lakástűzben, a Pest megyei településen egy férfi és egy gyermek holttestét találták meg a kiégett házban – közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: lelőtték az áldozatokat

Lelőtték azt a kisfiút és édesapját, akiknek holttestét egy tatárszentgyörgyi lakástűz során találták meg hétfőre virradóra - közölte a boncolási jegyzőkönyv eddigi eredményét ismerteve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője. A rendőrség tízmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.

MTI/HavariaPress Itthon

Tatárszentgyörgy: a helyiek félnek, de nyugodtan telt az éjjel

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta az MTI-nek a település polgármestere kedd reggel. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.

hvg.hu Itthon

Nagycsécs és Tatárszentszentgyörgy: hasonlóságok az elkövetésben

A roma vezetők a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után azonnal párhuzamot vontak a tavaly november elején, Nagycsécsen történt kettős gyilkossággal, amikor hasonló körülmények között, szintén sörétes fegyverrel lőttek agyon egy cigány testvérpárt, miután rájuk gyújtották a házukat. A hvg.hu megpróbálja összevetni a két esetet.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: országos gyertyagyújtás és megemlékezes

Közös gyertyagyújtásra és megemlékezésre kéri szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke Magyarország minden jóérzésű állampolgárát, és a cigány kisebbségi önkormányzati vezetőit, hogy így adózzanak a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emléke előtt.

Felszámolták a Magyarországnak milliárdos kárt okozó nemzetközi bűnszervezetet

Felszámolták a Magyarországnak milliárdos kárt okozó nemzetközi bűnszervezetet

Azt hitte, szellemet lát a babamonitoron, de az igazság ennél sokkal viccesebb volt

Azt hitte, szellemet lát a babamonitoron, de az igazság ennél sokkal viccesebb volt

Irattartóban szállította a kokaint a menetrend szerinti busz sofőrje

Irattartóban szállította a kokaint a menetrend szerinti busz sofőrje

Hadházy: "A pocakos tábornok újra és újra támadást vezényel"

Hadházy: "A pocakos tábornok újra és újra támadást vezényel"

Hol van az a határ, amikor depresszió válik a stresszből?

Hol van az a határ, amikor depresszió válik a stresszből?

Videó: Simán repül az elektromos taxi, ami 300 km/h-val szállítana utasokat

Videó: Simán repül az elektromos taxi, ami 300 km/h-val szállítana utasokat