szerző:
MTI

Már hétfőn hajnalban lőtt sebekről jelentett a körorvos a tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében - közölte az örkényi háziorvosi ügyelet vezetője, Kátay Dénes az Index internetes újsággal kedden.

Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn azt mondta: a helyszínre érkező körzeti orvos elsődlegesen füstmérgezést állapított meg a halál okaként. A vizsgálatot az örkényi háziorvosi ügyelet ügyeletes körorvosa végezte el. Az ügyelet vezetője, Kátay Dénes kedden azt mondta az Indexnek, hogy kollégája kiérkezésekor a mentők éppen megkísérelték újraéleszteni az egyik áldozatot. 
   
"A körorvos megállapította, hogy körkörös, bőrön áthatoló mély sebzés látható a holttesten. Ezután kiállította a halottvizsgálati bizonyítványt. A hivatalos iraton három lehetőséget lehet választani a halál oka rovatban. Amennyiben ez ismert, beírják. Ha nem ismert és nincs önkezűségre, vagy bűncselekményre utaló nyom, a halottvizsgáló boncolást kérhet. Ha bűncselekményre vagy önkezűségre utaló nyom merül fel, rendkívüli hatósági vizsgálatot kezdeményezhet. Kátay szerint kollégája ez utóbbi lehetőséget jelölte be a lapon, tehát soha nem állította, hogy az áldozatok halálát füstmérgezés okozta" - olvasható az Indexen. 
   
Az MTI sikertelenül próbálta elérni Kátay Dénest. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Ármós Sándor vizsgálatot rendelt el a tatárszentgyörgyi kettős emberölés helyszínén történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban. A vizsgálat célja, hogy kiderítse, a dabasi rendőrkapitányság helyszínre kiérkező munkatársai követtek-e el bármilyen mulasztást. A vizsgálatnak várhatóan péntekre lesz eredménye.

Sólyom: mihamarabb ki kell derülniük az indítékoknak

Sólyom László köztársasági elnök fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel, miután az államfő kedden hivatalában fogadta a tatárszentgyörgyi gyilkosság és gyújtogatás miatt az igazságügyi minisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a legfőbb ügyész helyettesét.

A közlemény szerint Sólyom László megdöbbenését és felháborodását fejezte ki a héfőn történt tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság és gyújtogatás miatt. A bűncselekmény kapcsán kedden tájékoztató megbeszélésre hívta hivatalába Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, Bencze József országos rendőrfőkapitányt valamint külön találkozóra Belovics Ervint, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesét. 
   
Az elnöki hivatal közleménye szerint a miniszter, a főkapitány és a legfőbb ügyész helyettese tájékoztatta a köztársasági elnököt a romák ellen elkövetett hasonló erőszakos bűncselekményekkel kapcsolatos eljárások állásáról. Az államfő a részletes beszámolók alapján reményét fejezte ki, hogy a bűncselekmények elkövetőit minél gyorsabban azonosítják és bíróság elé állítják. 
   
"Sólyom László valamennyi tárgyalópartnerének jelezte: fontosnak tartja, hogy a cigányok elleni támadások esetén a közvélemény minél hamarabb megismerhesse a bűncselekmények indítékait" - olvasható a közleményben. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI/HavariaPress Itthon

Tatárszentgyörgy: a helyiek félnek, de nyugodtan telt az éjjel

Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön - mondta az MTI-nek a település polgármestere kedd reggel. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak.

MTI Itthon

Két halott egy tatárszentgyörgyi tűzben

Ketten meghaltak hétfőn hajnalban egy tatárszentgyörgyi lakástűzben, a Pest megyei településen egy férfi és egy gyermek holttestét találták meg a kiégett házban – közölte Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

hvg.hu Itthon

Nagycsécs és Tatárszentszentgyörgy: hasonlóságok az elkövetésben

A roma vezetők a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után azonnal párhuzamot vontak a tavaly november elején, Nagycsécsen történt kettős gyilkossággal, amikor hasonló körülmények között, szintén sörétes fegyverrel lőttek agyon egy cigány testvérpárt, miután rájuk gyújtották a házukat. A hvg.hu megpróbálja összevetni a két esetet.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: országos gyertyagyújtás és megemlékezes

Közös gyertyagyújtásra és megemlékezésre kéri szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke Magyarország minden jóérzésű állampolgárát, és a cigány kisebbségi önkormányzati vezetőit, hogy így adózzanak a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság áldozatainak emléke előtt.

MTI Itthon

Tatárszentgyörgy: lelőtték az áldozatokat

Lelőtték azt a kisfiút és édesapját, akiknek holttestét egy tatárszentgyörgyi lakástűz során találták meg hétfőre virradóra - közölte a boncolási jegyzőkönyv eddigi eredményét ismerteve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetője. A rendőrség tízmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Szakadékba zuhant egy ember Salgótarjánban

Szakadékba zuhant egy ember Salgótarjánban

iPhone-osok, figyelem: tölthető a sok újdonságot hozó iOS 13

iPhone-osok, figyelem: tölthető a sok újdonságot hozó iOS 13

Attól, hogy nem annak gondolja magát, még lehet rasszista

Attól, hogy nem annak gondolja magát, még lehet rasszista

Telepítés közben robbant fel a tűzijáték Kazincbarcikán

Telepítés közben robbant fel a tűzijáték Kazincbarcikán

Az Országos Széchényi Könyvtárról kérdezték volna a kormányt, válasz helyett kioktatás érkezett

Az Országos Széchényi Könyvtárról kérdezték volna a kormányt, válasz helyett kioktatás érkezett

MÁV-sajtófőnök: Az utasok csak október 13-ig lesznek tüntetők

MÁV-sajtófőnök: Az utasok csak október 13-ig lesznek tüntetők