szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Politikai szélhámosokról" beszélt Gyurcsány Ferenc Miskolcon egy csütörtöki fórumon, hangsúlyozva: ezek Magyarországot becsapják, gyáva és számító módon. A kormányfő neveket ugyanakkor nem említett.

Amennyiben a 2006-ban kezdődött reformoknak nem megy dühödten neki az ellenzék, és nem szervezi meg a reformokkal való szembenállást, abban az esetben előrébb lennénk, tartanánk - mondta Gyurcsány Ferenc mintegy félezer ember előtt, akik többször is megtapsolták szavait.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: "ma nagyon hiányoznak azok a reformok, amelyeket nem tudtunk teljes egészében megcsinálni azért, mert valakik végig azt akarták elhitetni Magyarországgal, hogy itt nem kellenek változások".

Azt hallom, hogy miközben a kormány arra próbálja rávenni az országot, hogy muszáj változni, eközben a magyarok azt is hallják, hogy van valaki, aki szerint dehogy kell változtatni, "legfeljebb kormányt váltani, a gondok megoldódnak maguktól" - mondta a kormányfő.

"Politikai szélhámosokkal állunk szemben, olyanokkal, akik azt akarják elhitetni, hogy ma nem kell erőfeszítést tenni, mert létezik egy könnyebb út" - mondta.

Magyarországot becsapják, tudatos, előre megfontolt szándékkal, ez szélhámosság - mondta, hozzátéve: ez egy gyáva politika, mert nem meri megmondani, mi az, amit csinálni akar. Az nem politika, hanem csupán jelszó, szélhámosság, hogy munkahelyet akarok teremteni - hangoztatta. Lehet a kormányénál jobb program is, de akkor ezzel elő kell állni, de nem "gyáván és némán" - közölte. Az, hogy valaki azt mondja, munkahelyet akarok teremteni, az nem program, hanem jelszó, szélhámosság - lehet a kormányénál jobb programmal előállni, "de akkor tessék!"

A mi riválisaink gyáván és szemfényvesztő módon folyamatosan megpróbálják becsapni az országot, és elvenni erejét, eltökéltségét az igazi változtatástól. Nincs könnyebb út - fogalmazott a kormányfő.

A kormánynak abban igaza van, hogy határozottan és keményen kell kivezetnie az országot a válságból, nem kell hezitálni - mondta Gyurcsány Ferenc.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba

Nagy tudású, ingyenes videószerkesztő került az androidos Google Fotókba

Müller: "Tetőzik a harmadik hullám, magas számokkal küszködünk"

Müller: "Tetőzik a harmadik hullám, magas számokkal küszködünk"

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba

440 pénzügyi cég költözött a Brexit miatt Londonból az EU-ba