szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akár már márciusban tárgyalhat a két országos kereskedelmi rádió november végén felszabaduló hullámsáv-tartományának megpályáztatásáról az ORTT, miután a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) megküldte a kért frekvenciaparamétereket.

Márton György, az NHH szóvivője az érdeklődésére annyit közölt: két hét alatt végeztek az e két jogosultsághoz tartozó frekvenciakészletek aktuális műszaki paramétereinek áttekintésével, és vizsgálatuk eredményét eljuttatták a médiahatósághoz.
   
Február 11-én döntött úgy az ORTT, hogy megkezdi a két országos kereskedelmi rádió - a Sláger és a Danubius - által használt frekvenciakészlet pályáztatásának előkészítését; ennek első lépése, hogy – a hírközlésért felelős miniszter útján – az NHH-hoz fordultak.
   
Formálisan egyébként akár már szerdai ülésén is foglalkozhatna érdemben a testület a kérdéssel, hiszen - akárcsak a korábbi hetekben - most is a tanácskozás napirendjén szerepel az országos földfelszíni terjesztésű kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságok megpályáztatása címet viselő előterjesztés, amelynek megtárgyalását azonban - az NHH eljárásának eredményére várva - hetek óta napolja az ORTT. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

ORTT: újratárgyalhatják a Sláger és a Danubius ügyét

Ismét a médiahatóság napirendjére kerülhet a két országos kereskedelmi rádió koncessziójának meghosszabbítása, alig egy héttel azt követően, hogy a testület úgy döntött, elhalasztja az ősszel lejáró koncessziók megpályáztatását - értesült hétfőn az MTI.

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Ami a cinkéknek jó, az a vízi madarakra veszélyes – itt a téli etetési útmutató

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton