szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szociális szövetkezet alakult az elhelyezkedési nehézségekkel küzdő helyi munkavállalók foglalkoztatására Túristvándiban - közölte Lakatosné Sira Magdolna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere egy nyíregyházi konferencián szerdán.

A 12 alapító taggal létrejött szövetkezet állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozik majd, hússal, hústermékekkel, illetve zöldségfélékkel látja el a 270 lakosú községben élőket, valamint az évi 6 ezer vendégéjszakát a falusi turizmus keretében Túristvándiban töltő kirándulókat, nyaralókat - mondta az önkormányzati vezető.

A szövetkezet emellett úgynevezett háztartásgazdálkodási szolgáltatásokat is végez majd, s ellátja a lakások kisebb felújítási, javítási munkálatait, a házkörüli teendőket, a takarítástól kezdve a kertgondozásig, ami főként az idős embereknek lesz nagy segítség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szociális bolt nyílt magyar termékekkel

A szociális bolthálózat első üzlete nyílt meg kedden a Ferencvárosban a Magosz és a IX. kerületi önkormányzat összefogásával; a kisboltban magyar termelők zöldségeit és gyümölcseit árulják kedvező áron. A megnyitón Bácskai János, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?

Tényleg a magyar halálozási adatok a legrosszabbak a világon?