szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaéléssel is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt korábban letartóztatott Gál Györgyöt, a VII. kerület gazdasági és pénzügyi bizottságának volt vezetőjét és Kardos Pétert - mindketten helyi SZDSZ-es politikusok -, valamint Hunvald Györgyöt, a kerület MSZP-s polgármesterét.

A három személy a gyanú szerint - az eddigi ingatlanügyek mellett - 2006-ban és 2008-ban rokonaiknak, ismerőseiknek kerületi bérlakásokat utaltak ki, majd azonnali és kedvezményes vételi lehetőséget is biztosítottak nekik. Minderről a mai napilapok számolnak be.

A keddi és szerdai kihallgatást követően közölték velük az újabb gyanút: egyes lakásügyekkel összefüggésben Gál és Hunvald három rendbeli, Kardos pedig egy rendbeli hivatali visszaélés bűntettét követte el.

Az érintettek ellen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folyik eljárás az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült ügyben, amelyben az önkormányzatot majdnem egymilliárd forintos kár érte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Újabb erzsébetvárosi bűnügy

Egy Péterfy Sándor utcában ingatlant bérlő vállalkozó egy évtizeden keresztül bombázta az önkormányzatot az ingatlanra vonatkozó vételi ajánlataival. A sokadik elutasítás után egyszer csak lebontották az ingatlant, a vállalkozó raktárával együtt a készletének is nyoma veszett. Az ingatlan "természetesen" egy jóformán ismeretlen projektcégnél kötött ki, amelynek tulajdonosai közös céget visznek az önkormányzattal.

hvg.hu Itthon

"Hunvald úr egy egyenes, nyílt ember" - videó

Szolidaritási tüntetést tartottak pénteken Hunvald György kollégái és barátai, akik hisznek az előzetesben ülő erzsébetvárosi polgármester ártatlanságában. "Biztos, hogy kiengedik és semmi nincs" - mondja az egyik reménykedő résztvevő. Tekintsék meg videónkat!

MTI Itthon

Frakcióvezetők vizsgálják az erzsébetvárosi ingatlanbotrányt

A négy helyi frakcióvezetőből álló grémium vizsgálja a VII. kerületi önkormányzat ingatlan-elidegenítési gyakorlatát és a gazdasági bizottság ilyen irányú tevékenységét, s a képviselő-testület hétfői döntése értelmében esetlegesen javaslatot tesz a gyakorlat és a bizottság működésének megváltoztatására.

ISSN Sorkövető

A pesti ingatlanpanamák a korrupció minősített esetei

A budapesti kerületek ingatlanpanamái hallgatólagos támogatást élveztek a Fővárosi Önkormányzat és a kormány részéről – véli Zolnay János. A városszociológus szerint bár az erzsébetvárosi történések büntetőjogi kategóriákkal is leírhatók, de a változások mögött mélyebb urbanisztikai és társadalmi folyamatok húzódnak meg.

MTI Itthon

Hunvald előzetesben

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Hunvald Györgyöt, a VII. kerület szocialista polgármesterét.

Csikász Brigitta Itthon

Hová vezetnek az erzsébetvárosi panama szálai?

Amilyen lassan indult, most annyira felgyorsult a nyomozás az erzsébetvárosi ingatlanbotrány ügyében. Két év után az utolsó pár hétben már a kilencedik személyt, – köztük a második politikust – gyanúsítják meg azzal, hogy közreműködött önkormányzati ingatlanok áron aluli eladásában. Lista a gyanú szerint az ingatlanügyekbe belekeveredett magyar és offshore cégekről, valamint tulajdonos-ügyvezetőkről.

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Magyarországot is elérte a globális bringahiány

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban