szerző:
MTI

Új városközpont épül Újpesten, a mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztési program áprilisban indul a városháza, a piac és a templom mögötti területen - közölte az önkormányzat. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyta a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 750 millió forintos támogatási döntését.

Újpest vezetése 2007-ben döntött az úgynevezett Fő tér program elindításáról. Az újpesti testület félmilliárd forintot különített el a program megvalósítására a kerület idei költségvetésében. A tervek szerint három lépcsőben formálják modern városközponttá a Városháza mögötti területet, megőrizve a "meghitt közösségi terek sajátosságát".

Jövő őszig - meghagyva a városháza, a piac és a templom "féltve őrzött együttesét" - a területet parkosítják, fákkal, virágokkal ültetik be, továbbá díszburkolattal, szökőkúttal és díszkivilágítással teszik egyedivé.

Felújítják az önkormányzat épületét, az elképzelések szerint az alagsorban egy vendéglátó-helyiséget is kialakítanak. A kerület közölte: a program második, 2010 és 2012 közötti ütemében mélygarázst, majd a harmadik szakaszban, 2015-ig egy új virágpiacot építenek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Sportuszodát és szállodát épít az Újpest

Többmedencés sportuszoda, továbbá egy százágyas, wellness-jellegű szálloda épül hamarosan Újpesten: az UTE Szálloda és Sportközpont építési munkálatai februárban, vagy legkésőbb márciusban kezdődnek meg.

MTI Itthon

Az Ab megsemmisítette Újpest építési rendeletét

Az Alkotmánybíróság július 11-i hatállyal megsemmisítette Budapest IV. kerülete (Újpest) önkormányzatának az épített környezet tervszerű fejlesztésének egyes szabályairól szóló rendeletét, a megsemmisítést a közigazgatási hivatal kezdeményezte - a határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

A Wall Street farkasa kiskutya volt hozzá képest

A Wall Street farkasa kiskutya volt hozzá képest

Meghan Markle gyereket vár

Meghan Markle gyereket vár

Hashajtó helyett elég lesz beszedni egy vibráló kapszulát

Hashajtó helyett elég lesz beszedni egy vibráló kapszulát

Szaúd-Arábia elismerheti, hogy vallatásba halt bele az eltűnt újságíró

Szaúd-Arábia elismerheti, hogy vallatásba halt bele az eltűnt újságíró