szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kaposvár az ország egyik legolcsóbb városa - mondta Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere.

Kaposvár azon kevés városok közé tartozik, amelyek nem privatizálták a stratégiai fontosságú szolgáltatókat, azok vagy teljes egészében az önkormányzat tulajdonában vannak, vagy többségi tulajdonosként kontroll alatt tudják tartani a cégek árképzését - mondta Szita Károly a megyei jogú városok idei közüzemi díjairól.
   
A polgármester tájékoztatása szerint Kaposvár a megyei jogú városok sorában Békéscsaba után a második legolcsóbb a víz- és csatornadíjak tekintetében. Az önkormányzati lakások bérleti díjában Tatabánya után ugyancsak a második helyen áll a város, a lakossági szemétszállítás - az önkormányzat 240 millió forintos támogatásával - pedig Kaposváron a legolcsóbb a 21 megyei jogú város közül. A temetkezésért Győr és Pécs után Kaposváron kell a legkevesebbet fizetni.
   
A lakossági távhő-szolgáltatási díjban Kaposvár jelenleg a nyolcadik a megyei jogú városok közül - mondta Szita Károly, megjegyezve: a ma még jelentős mértékben a gáz árától függő szolgáltatás hamarosan 20-25 százalékkal csökkenhet. Két héten belül ugyanis aláírják a szerződést egy biomassza üzem létesítésére, továbbá geotermikus energia hasznosítását is tervezik.
   
A helyi tömegközlekedés viteldíjában Kaposvár a nyolcadik, a parkolási díjban a hatodik helyen áll a megyei jogú városok listáján az "olcsósági" sorrendjében - közölte Szita Károly.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jelentős távhődíj-emelés Győrött

Győr fideszes és KDNP-s vezetése az ország legnagyobb, 13,5 százalékos távhődíj-emelését hajtotta végre, amit a szocialisták kifogásolnak.

MTI Itthon

Csökkenhet a távhődíj Budapesten

A szemétdíj jövő évi emelésének tervezett 14,1 százalékos mértékét soknak tartotta, a többi díjemelési javaslatot közgyűlési tárgyalásra és elfogadásra javasolta kedden a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága.

MTI Gazdaság

Jövőre legfeljebb 8 százalékos távhődíj-csökkenés

Aláírta szerdán azt a megállapodást Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója és Nicolas Katcharov, a Budapesti Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója, amelynek köszönhetően a fővárosi lakossági fogyasztók mintegy öt százalékkal alacsonyabb díjat fizethetnek a távfűtésért - közölte a Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Főpolgármester-helyettesi Kabinet sajtóirodája.

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

Pszichológushoz járnak a skót labdarúgók a Fradi elleni vereség miatt

A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?

Ez volna az Apple titokzatos új fejhallgatója?