szerző:
MTI

A székesfehérvári szocialista politikus szállodatámogatási ügyéhez hasonló eseteket vizsgálná meg kormányra kerülése esetén a Fidesz - mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője. Egy csütörtöki lapinformáció szerint a Molnár Albert szocialista képviselő résztulajdonában lévő cég több mint 400 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott.

MSZMP-tagból
sikeres vállalkozó
A hvg.hu cikkét a Balance-99-ügyről erre a linkre kattintva olvashatja.
Molnár Albert közleményében a cikkre reagálva közölte, az építéssel munkahelyeket teremtenek. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közlése szerint pedig a szabályos és a kiírásnak megfelelő pályázatokat a bírálóbizottságok bírálják el, a cégek tulajdonosi hátterének vizsgálata pedig nem az NFÜ feladata. Molnár Albert már másfél éve nem volt tagja a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak a támogatásáról szóló döntés idején - közölte a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, bár az országban fokozatosan romlik a helyzet, az ország és az emberek egyre nagyobb bajba jutnak, mégis vannak olyan emberek, akik a nehéz időkben is jól járnak.

Az ellenzéki politikus példaként a Magyar Nemzet csütörtöki információját említette. A lap szerint a Molnár Albert MSZP-s országgyűlési képviselő résztulajdonában lévő cég szállodafejlesztésre uniós és hazai közpénzből kapott 468 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a Magyar Király Szálloda luxushotellé történő átalakítására.

A lap úgy tudja, a kormány irányítása alatt álló Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetőleg a kormánypárti többségű Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács - amelynek korábban Molnár is tagja volt - által megítélt 468 millió forintot az MSZP-s képviselő résztulajdonában lévő Balance-99 Ingatlanhasznosító és Vendéglátó Zrt. nyerte el, amely 100 százalékban birtokolja a szállodát üzemeltető Magyar Király Vendéglátó Kft.-t.

Orbán Viktor pártelnök kedden úgy nyilatkozott az Echo TV-nek: különösen azokat a látványos és nagy bűncselekményeket fogják egyenként kivizsgálni a nagy nyilvánosság előtt, amelyeket nem derítettek fel, de amelyektől mégis hangos az ország.

Arra a kérdésére, hogy a Fideszen belül milyen konkrét ügyek kerültek szóba, Cser-Palkovics András úgy válaszolt: az elmúlt hónapokban több hasonló ügyet derítettek fel, de a székesfehérvári eset jó példa arra, hogy a politikai és morális kérdések mellett jogi kérdések is felmerülhetnek.

Az ilyen típusú ügyeket kell majd megvizsgálni, amikor arra lehetőségünk lesz - szögezte le Cser-Palkovics András, ám a helyettes szóvivő további kérdésre sem nevezett meg más konkrét esetet.

Molnár Albert közleményében a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap Cser-Palkovics András által is szóba hozott cikkeire reagálva azt írta, nem hiszi, hogy ha egy országgyűlési képviselő résztulajdonosként jelenik meg egy magyarországi gazdasági társaságban, akkor azt a vállalatot szükségszerűen versenyhátránynak kell érnie.

A politikus hozzátette, hogy a beruházással 50 új munkahelyet teremtenek, csaknem kétmilliárd forintot fordítanak a műemlék épület felújítására, ezzel is munkát teremtve a helyi építőipar számára.

Molnár Albert megjegyezte, hogy a megítélt támogatás a régióban adható 40 százalékkal szemben 29,3 százalék, és a beruházás több mint 70 százaléka saját forrásból valósul meg.

Kitér arra is, hogy ő maga megfelel az összeférhetetlenségi, illetve a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról törvények rendelkezéseinek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a szabályos és a kiírásnak megfelelő pályázatokat vizsgálja - közölte a testület. Közleményük szerint a pályázatokat a bírálóbizottságok bírálják el, a cégek tulajdonosi hátterének vizsgálata pedig nem az NFÜ feladata.

Molnár Albert már másfél éve nem volt tagja a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácsnak és nem volt az elnöke a regionális idegenforgalmi bizottságnak sem a székesfehérvári Magyar Király Szálló felújítására és fejlesztésére elnyert támogatásáról szóló döntés idején - közölte a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója.

Kovács Tamás elmondta: a szocialista országgyűlési képviselő 2007 őszén lemondott a regionális idegenforgalmi bizottságban betöltött elnöki posztjáról és ezzel együtt a regionális fejlesztési tanácsban betöltött tagságáról. A pályázat 2008 februárjában jelent meg, s az idén februárban zárult le - emlékeztetett.

A regionális fejlesztési tanács egyébként nem rendelkezik döntési hatáskörrel  az európai uniós támogatású pályázatok esetében. Azokról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen belül működő irányító hatóságok vezetője mondja ki a döntő szót - emelte ki Kovács Tamás.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Félmilliárdos támogatás a volt államtitkár cégének

Közel félmilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott luxusszálloda-fejlesztésre a Molnár Albert szocialista országgyűlési képviselő, egykori államtitkár tulajdonában álló részvénytársaság. A pénzt az a fejlesztési tanács ítélte oda, amelynek korábban Molnár is tagja volt.

Simán hozta 1500. meccsét Federer

Simán hozta 1500. meccsét Federer

Trump személyi ügyvédje már évek óta kavar Ukrajnában

Trump személyi ügyvédje már évek óta kavar Ukrajnában

Merészet lépett Emmanuel Macron, Orbán Viktor is megihatja a levét

Merészet lépett Emmanuel Macron, Orbán Viktor is megihatja a levét

Kósa elmélete megbukott, nem a Budapesten élő külföldiek miatt bukott Tarlós

Kósa elmélete megbukott, nem a Budapesten élő külföldiek miatt bukott Tarlós

A svájci választáson is beindult a zöld hullám

A svájci választáson is beindult a zöld hullám

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait