szerző:
hvg.hu

Nem mindennapi videófelvétel került fel a több súlyos bűncselekménnyel gyanúsított Tasnádi Péter honlapjára: a filmen az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádit szembesítik az ellene folyó egyik ügy sértettjével, a Fradi egykori gyúrójaként ismert Bodnár „Szakáll” Józseffel. Tasnádi a felvétel készítésének idején azért volt előzetesben, mert Bodnár azt állította, hogy húszmillió forintot sikkasztott el tőle.

A Szakállként ismert egykori gyúró, Bodnár József volt az, aki 2007 nyarán befogadta villájába az előzetesből akkor házi őrizetbe került Tasnádi Pétert. A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Tasnádi azért kerülhetett házi őrizetbe, mert egy - azóta kétségbevont - orvosi szakvélemény agysorvadást állapított meg nála. Tasnádi és a szállásadó barát viszonya azután romlott meg, hogy Bodnár két részletben húszmillió forintot adott neki, amit – a gyúró állítása szerint – a vállalkozó elsikkasztott. Bodnár feljelentette egykori barátját, akit tavaly januárban ismét előzetes letartóztatásba helyeztek.

© www.tasnadipeter.com
A nyomozás során tartott rendőrségi szembesítésen készült az a videófelvétel, amelyet Tasnádi nemrég feltett a honlapjára. Az internetre három részletben felkerült film második részében Tasnádi indulatosan számon kéri a szembesítést vezető rendőrtől, hogy miért nem kérdezte meg Bodnártól, mire adta neki oda a pénzt.

Tasnádi Péter: „Azt kérdezze meg, hogy kérdezek-e (sic!) valamit. És én majd meg fogom kérdezni a Bodnártól.”

Nyomozó: „Én vezetem ezt a szembesítést!”

Tasnádi Péter: „Ja, maga vezeti…maga vezette eddig is a nyomozást. Egy félnótás azt állítja, hogy én elvettem a pénzét és maga lecsukat? Ne vicceljen már! Ez a banánköztársaságban van ilyen, amit maga csinál! Ne beszéljen már nekem ilyeneket! Hát kérdezzük már meg, hogy mire adta a pénzt! Tudja maga, hogy mire adta? Kérdezze meg tőle!”

Nyomozó: „Tasnádi úr! Itt a szembesítést akkor befejezzük, mert akkor ez így nem fog menni…”

Tasnádi: „Persze, hogy nem fog menni…”

Tasnádi ügyvédje védencéhez fordulva: „Higgadtabban…”

Tasnádi: „Milyen higgadtabban? Hát bezáratott! Odajött nekem azt mondta, hogy ő egy korrekt ember. Hát ott hazudott nekem a házkutatásnál. Há’ miről beszél maga??? Meg akarja kérdezni? Mondja meg a Bodnár, hogy mire adta a pénzt!!! Kérdezze meg, hogy mire adta a Bodnár a pénzt!!!”

Nyomozó: „Most itt akkor lezárjuk ezt a jegyzőkönyvet!”

Tasnádi: „Ne azt játssza el, hogy maga az okos nyomozó. Aztán megkérdez egy olyan kérdést, amire direkt nem tud válaszolni. Hát nem akarja megkérdezni. Ne szórakozzon már velem! Odajött és pampogott nekem, hogy ő milyen becsületes, korrekt ember… (…) „Hülyének néz engem? Hülyének néz, bezárat ide? Mit képzel, ezt meg fogja úszni, azt hiszi? Három hónapra bezárat ide engem? Azt hiszi, hogy ezt meg fogja úszni? Nagyfiú! Kérdezze meg már tőle, hogy mire adta a pénzt!””

A szembesítés végén Bodnár rendőri védelmet kért, arra hivatkozva, hogy a szembesítés alatt Tasnádi életveszélyesen megfenyegette. A felvételen ebből annyi látható és hallható, hogy a két férfi nem túl baráti hangnemben beszél egymással:

Tasnádi Bodnár felé fordulva: „Ne izguljál, nem ma lesz vége…a bíróságon lesz vége. Mosolyoghatsz te most...nem fogsz mindig mosolyogni….nem fogsz mindig mosolyogni…”

Bodnár: „Hú, de bátor vagy…”

Tasnádi: „Te vagy bátor…”

Ezt követően nehezen érthető, mit beszélnek, csak néhány mondatrészlet (Tasnádi: „a combodnál fogva”) és jelzés (Tasnádi a nyakára mutat) csíphető el.

Tavaly júniusban végül Tasnádi Pétert újra házi őrizetbe helyezték. A férfi ellen több eljárás is folyik. Azzal vádolják, hogy meg akarta öletni a feleségét, hogy sósavat öntetett az anyósára, valamint azért is nyomoznak utána, mert felmerült a gyanú, hogy megvesztegette az elmeszakértőket, akik tavaly azt mondták, hogy Tasnádi közepesen beszámítható, ami miatt csökkentették is a férfi jogerősen kiszabott büntetését az egyik korábbi ügyében.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Tasnádi tegnaptól szabadon mozoghat a fővárosban

Tasnádi Péter házi őrizetét megszüntette, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el november 5-én a Fővárosi Bíróság a vállalkozóval szemben, aki ellen felbujtóként elkövetett emberölés előkészülete és életveszélyt okozó testi sértés miatt folyik eljárás.

Itthon

Megszereztük Tasnádi orvosi papírjait - dokumentumok

Egy új szakvélemény szerint a maffia-bűncselekményekkel vádolt vállalkozó mégsem elmebeteg, ezért a perújítás perújításának lehetőségét vizsgálja az ügyészség a Tasnádi-ügyben – derül a HVG csütörtökön utcára kerülő számából.

MTI Itthon

Tasnádi Péternek mégsincs agysorvadása

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) szerint megalapozatlanok a Tasnádi Péter vállalkozó agysorvadásáról szóló korábbi szakértői vélemények - hangzott el szerdán este a Magyar Televízió Híradójában. A téves diagnózist felállító szakértők ellen vesztegetés miatt büntetőeljárás indulhat.

Csikász Brigitta Itthon

Tasnádi megütötte a fiát

Nem került vissza az előzetes letartóztatásba Tasnádi Péter, miután csütörtökön egy vita során megütötte fiát, Tasnádi Edmondot, aki elesett, és betörte az orrát. Korábban Tasnádinak azért kellett a házi őrizetből a rácsok mögé visszamennie, mert összetűzésbe került a villájába őt befogadó Bodnár Józseffel.

hvg.hu Itthon

Tasnádi-interjú: felmentették a hvg.hu két újságíróját

Egy Tasnádi Péter vállalkozóval készült interjú miatt állt vádlottként bíróság előtt a hvg.hu két újságírója, miután a korábban első számú keresztapa hírében álló férfi fiai feljelentették őket rágalmazásért. A bíróság első fokon felmentette az újságírókat. Az ítélet nem jogerős.

Ősszel jön az 5G, de mit kell tudni róla?

Ősszel jön az 5G, de mit kell tudni róla?

Balhé az X-Faktorban: tombolt és mikrofont dobált a zsűrire kiakadt versenyző

Balhé az X-Faktorban: tombolt és mikrofont dobált a zsűrire kiakadt versenyző

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait

Csütörtökön kihantolják és elszállítják Franco maradványait

Hídlezárást is belengettek a taxisok a Bolt miatt

Hídlezárást is belengettek a taxisok a Bolt miatt

Amerikai cégek tárgyalnak a feketelistára tett Huawei-jel

Amerikai cégek tárgyalnak a feketelistára tett Huawei-jel

1956-ról beszél a nemzeti ünnepen a nagy visszatérő Petrasovits Anna

1956-ról beszél a nemzeti ünnepen a nagy visszatérő Petrasovits Anna