szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miskolc önkormányzata és közlekedési vállalata az uniós támogatással megvalósuló villamosvasút-fejlesztési projektje keretében harmincegy villamos jármű szállítására írt ki közbeszerzést - írta a csütörtöki Napi Gazdaság.

A város új, alacsony padlós, egyterű villamosokat vásárolna. A fejlesztés összértéke 37,8 milliárd forint, amiből a járművek beszerzésére 18,6 milliárdot szánnak. Ehhez 75 százalékos uniós támogatást igényeltek, amelyet még nem hagyott jóvá az Európai Bizottság.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közlekedés operatív programja keretében tervezett miskolci, szegedi és debreceni villamosfejlesztések közül az unió eddig csak a hajdúságira bólintott rá - olvasható a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A Siemens-Kiepe nyerte a fővárosi villamostendert

A Siemens-Kiepe konzorcium nyerte a fővárosi önkormányzat által kiírt villamostendert, így két év múlva várhatóan a német cég által gyártott szerelvényeken utazhatnak a budapestiek a Nagykörúton - jelentette be Aba Botond, a BKV vezérigazgatója. Egyes vélemények szerint előre tudható volt, hogy a tendert a főváros "favoritja", az amúgy legdrágább ajánlatot tévő Siemens nyeri majd meg; a BKV Rt. felügyelőbizottságának egyik tagja vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában

Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában