szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MDF azt várja, hogy EP-listavezetőjüknek, Bokros Lajosnak ne az egykori párttagságát, hanem az aktuális programját illesse kritika vagy vélemény - mondta el Karsai Péter, a párt elnökségi tagja pénteken az MTI-nek.

A politikus - mint hozzátette - irigyli azoknak a gondjait, akik azt tartják fontosnak, hogy Bokros Lajos milyen munkát végzett az MSZP kispesti szervezetében. Ő egyébként úgy tudja - folytatta -, hogy Bokros Lajos soha nem végzett pártmunkát az MSZP kispesti szervezetében.

Arra a kérdésre, hogy amikor Bokros Lajos jelöléséről döntöttek, rendelkeztek-e bármilyen információval erről kérdésről, Karsai Péter azt válaszolta: neki az volt az információja, amit Bokros Lajos programjában elolvasott. Az a program pedig az ő számára azt garantálja, hogy ebben a válságos helyzetben egyfajta megoldást jelent - tette hozzá. "Ez foglalkoztat igazán, meg az, hogy mikor hárul el a fejünk felül a válság. A többi ehhez képest lényegtelen kérdés számomra" - mondta Karsai Péter.

Bokros: nyers, gyors, professzionális
A mai politikai szereplőkhöz képest legendás figurának tűnik Bokros Lajos. Állhatatos, megjelenésében is karakteres, öngyilkos módon következetes politikai szereplő, akinek közgazdasági ismeretei a világválság nyomán különösen felértékelődtek. Tovább a cikkhez.
A párt elnökségi tagját azt követően kereste meg az MTI, hogy Bokros Lajost nem sikerült elérnie. A Horn-kormány volt pénzügyminiszterétől a Hírszerző internetes újságban pénteken megjelent értesülésekre kért volna reagálást a távirati iroda. Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke a cikkben azt mondta a Hírszerzőnek, hogy "Bokros Lajost megcsalta az emlékezete". A szocialista politikus azzal összefüggésben nyilatkozott így az internetes újságnak, hogy Bokros Lajos néhány nappal ezelőtt a Hírszerzőnek adott interjújában "legendának" minősítette, hogy 1996-ban belépett volna az MSZP kispesti szervezetébe.

A Hírszerző pénteki cikkében úgy fogalmaz: "Hazudott Bokros Lajos a Hírszerzőnek adott interjújában, amikor legendának minősítette, hogy 1996-ban belépett volna az MSZP kispesti szervezetébe." Emlékeztetnek, hogy Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listájának vezetője az interjúban az MSZP-párttagságát felvető kérdésre úgy válaszolt: "Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová. A Horn-kormányból történt távozásom után Washingtonba, a Világbankhoz mentem dolgozni."

A Hírszerző az üggyel kapcsolatban megkérdezte Burány Sándort, az MSZP kispesti elnökét is, aki - mint pénteken írták - 1989-től megszakítás nélkül vezeti a XIX. kerületi szocialistákat, tehát 1996-ban is helyi elnök volt. Burány Sándor megerősítette: Bokros Lajos 1996-ban valóban belépett az MSZP-be, "néhány évvel később" azonban - mivel nem fizetett tagdíjat, és nem vett részt a helyi pártéletben - megszűnt a párttagsága. Bokros Lajos a Hírszerző megkeresésére úgy reagált, hogy fenntartja két nappal ezelőtti állítását, mely szerint nem lépett be az MSZP-be, és "nincs ideje foglalkozni" ezzel a kérdéssel.

 

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
hvg.hu Gazdaság

Rettenetes és kívánatos: 14 éves a Bokros-csomag

Nincs másik gazdaságpolitikai intézkedéssorozat, amelyiknek a „születésnapjáról” rendszeresen megemlékeznének. Egyedülálló abban is, hogy még ma is heves vitákat vált ki. Pontosan 14 évvel ezelőtt lépett érvénybe a Bokros-csomag. Visszatekintésünkben a születésekor tapasztalt körülményeket elevenítjük fel.

Itthon

A feltámasztott Bokros: nyers, gyors, professzionális

Fel lehet-e futtatni Bokros Lajost, avagy van-e élet a karaktergyilkosság után? Milyen fogadtatásra számíthat az, akit egyszer már a végletekig démonizáltak? Szavazatokká konvertálható-e a gringó-bajusz? A volt pénzügyminiszter jól sikerült antréja.

hvg.hu Videók

"Ha Bokros lenne, jó nagy megszorítás lenne" - videó

Nem kell bemutatni az utca emberének Bokros Lajost, aki ezek szerint nem szorul rá, hogy imázsemberek felépítsék karakterét. Ám arról szó sincs, hogy a budapesti járókelők megváltóként tekintenének a magyar sokkterápia legendás alakjára. - Az MDF dobása arra biztosan jó, hogy néhány napig lehessen róla beszélni - legyint a pesti nép, s mi megörökítjük.

Záródó kereseti olló: egyre közelebb a kétkeziek fizetése a szellemiekéhez

Záródó kereseti olló: egyre közelebb a kétkeziek fizetése a szellemiekéhez

Halálra gázoltak egy nőt a XV. kerületben

Halálra gázoltak egy nőt a XV. kerületben

Megmutatta az átalakított Start menüt a Microsoft, ilyen lesz az új verzió

Megmutatta az átalakított Start menüt a Microsoft, ilyen lesz az új verzió