szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tágra nyitja a szerkezeti reformok kérdését kongresszusi beszédében Gyurcsány Ferenc - írta értesüléseire hivatkozva a pénteki Népszabadság.

A pártelnökség előzetes tájékoztatást kért a kormányfőtől arról, hogy mit mond majd a hétvégén megtartandó kongresszusnak. Gyurcsány Ferenc szombaton reggel, a tanácskozást megelőzően, rendkívüli elnökségi ülés keretében tesz eleget a kérésnek. Az bizonyos, hogy ennek során a kormányfő konkrét válságkezelő lépéseket is ismertet, s olyan intézkedésekről is beszélni fog, amelyek továbbmennek a jelenlegi csomagnál, de tartalmuk eltér a Reformszövetség által ajánlottaktól - olvasható többek között a lapban.

A Népszabadság értesülései szerint a kormányfő ugyanakkor gesztust kíván gyakorolni a munkaadók szervezetei, illetve a tudományos akadémia jelenlegi és egykori vezetői által fémjelezett, igen kemény megszorításokat követelő Reformszövetség felé is azzal, hogy kinyitja a szerkezeti reformok kérdését: az egészségügyben, az oktatásban és az államigazgatásban egyaránt.

A kabinet hajlik például arra, hogy felvegye a Reformszövetség által ajánlott irányt, tovább csökkentse az állami kiadásokat, még ha nem is a javasolt 550 milliárd forintos mértékben, hanem csak addig, ameddig a kongresszustól, illetve a frakciótól támogatás szerezhető. Ez a vita hozhat feszült pillanatokat - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

MSZP-kongresszus: Simon megállapodásra számít

Az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán politikai megállapodást kell kialakítani a következő hónapok kormányzati intézkedéseiről - mondta Simon Gábor, a szocialista párt országos választmányának elnöke az MTV Nap-kelte című műsorában.

HVG Itthon

Fidesz-MSZP: 66-23

A közhangulat további romlását jelzi minden lehetséges mutató a Medián 2009. március 6-a és 10-e között, 1200 fő személyes megkérdezésével készített felmérése szerint, amelyet a legfrissebb HVG is közöl. A legszembetűnőbb változás, hogy tovább emelkedett azoknak az aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok.

MTI Itthon

Gyurcsány az MSZP egyedüli elnökjelöltje

Gyurcsány Ferenc már hivatalosan is az MSZP elnökjelöltje, miután a párt kongresszusi jelölőbizottságának pénteki ülésén megkapta a szükséges támogatást - tudta meg az MTI szocialista forrásból.

MTI Itthon

Górcső alatt a reformok kudarca az MSZP-nél

A gazdasági válság miatt szükséges átalakításoknál következetesen szem előtt kell tartani a rászorulók, a leszakadók, a hátrányos helyzetűek érdekeit és teherbíró képességét. Elsősorban erről szól az MSZP hét végi kongresszusa elé kerülő állásfoglalás-tervezet - írta a hétfői Népszava.

MTI Itthon

Fővárosi MSZP: Hunvald mondjon le!

Az MSZP ügyvédein keresztül kétszer is megkérte Hunvald György előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármestert, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési mandátumáról – mondta Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére.

MTI Itthon

Vitát válthat ki az MSZP-ben az adókedvezmények változása

Az adótörvények módosításával két tucat most adómentes természetbeni juttatás megadóztatását kezdeményezi a kormány, míg mintegy nyolcvan juttatás adómentes maradna; más juttatások - például a családi pótlék - az adóalapot növelnék "adóterhet nem viselő járandóságként". Az MTI információi szerint főként ezek tételek válthatnak ki vitát az MSZP-frakcióban, amely alapvetően támogatja a kormány adócsomagját.

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia

"Ingázó igazolvánnyal" segítené a határ mentén dolgozókat Románia

Gulácsiék döntetleneztek

Gulácsiék döntetleneztek

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Hamilton indulhat az élről Szocsiban