szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mind a munkavállalói, mind a munkáltatói oldal markánsan elutasította a kormány adócsomagját az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

Horváth Lajos, a LIGA Szakszervezetek ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: a kormány adócsomagja jövedelemátcsoportosítást jelent a munkavállalóktól a munkaadók, valamint az alacsony jövedelműektől a magas jövedelműek felé.

Horváth Gábor, a munkáltatói oldal szóvivője csalódottságának adott hangot, mivel úgy vélte, a munkaadói oldal javaslataiból a kormány adócsomagjában egyetlen elemet sem találni.
 
Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára reakciójában a kormány korlátozott mozgásterét hangsúlyozta. Mint mondta, a csomagot úgy kellett kidolgozni, hogy a költségvetési hiány mértéke tartósan 3 százalék alatt maradjon.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

OÉT: a munkaadók drasztikusabb adócsökkentést javasolnak

A munkaadói oldal az adórendszer egészét érintő, 8-10 százalékpontos adócsökkentést javasolt, valamint az euró előszobájába, az ERM-2-be való minél gyorsabb belépést szorgalmazott az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

MTI Karrier

OÉT: munkavállalók a cafeteria mellett

Kivétel nélkül szót emeltek az adómentes béren kívüli juttatások, köztük az üdülési csekk és az étkezési hozzájárulás tervezett megadóztatása ellen a munkavállalói érdekképviseleti szövetségek az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén.

365-nél jár a forint-euró árfolyam

365-nél jár a forint-euró árfolyam

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

Emmi: Jár a teljes táppénz a munkahelyükön megfertőződő pedagógusoknak

Emmi: Jár a teljes táppénz a munkahelyükön megfertőződő pedagógusoknak