szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Országos demonstrációra készülnek a szakszervezetek, ha a kormány nem vonja vissza a munkavállalókra szerintük aránytalanul nagy terheket rovó adócsomagját - tudta meg a Népszava.

Az érdekvédők akár már a pénteki Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén bejelenthetik a sztrájkot, a lap információi­ szerint a munkabeszüntetéssel mind a hat konföderáció egyetért. Konkrét időpont még nincs, többek között a béren kívüli juttatások megadóztatása, valamint az önkéntes pénztárak adókedvezményeinek megvonása ellen tiltakoznának. 

Mindeközben a KSH kiadta a nemzetgazdasági létszámra és a keresetekre vonatkozó jelentését, amely szintén a dolgozók romló helyzetét igazolja. Januárra csökkentek a bérek, és kevesebb lett a foglalkoztatott az egy évvel korábbihoz képest - olvasható a pénteki Népszavában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sztrájkveszély a BKV-nál

Bármikor tarthatnak rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője.

MTI Karrier

Országos sztrájk Franciaországban

Százezrek csatlakoztak csütörtökön a francia szakszervezetek által két hónapon belül második alkalommal meghirdetett általános sztrájkhoz. A tiltakozók Nicolas Sarkozy elnök válságkezelése ellen tüntetnek, és további szociális intézkedéseket követelnek a gazdasági válság következményei és a munkanélküliség enyhítésére.

MTI Karrier

Bármikor figyelmeztető sztrájk lehet a BKV-nál

Bármikor tarthatnak egy rövid figyelmeztető sztrájkot a BKV buszos szakszervezetei - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az újabb sikertelen bértárgyalás után.

MTI Itthon

Országos sztrájkot is hirdethet a Vasutasok Szakszervezete

Az országos sztrájkot sem tartja elképzelhetetlennek a Vasutasok Szakszervezete, amennyiben nem vezetnek eredményre a MÁV Zrt.-vel, a záhonyi térségben tervezett létszámleépítésekkel kapcsolatos tárgyalások - közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) pénteken.

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Karácsony a vakcinák iránti bizalmat hiányolja az átoltottság növeléséhez

Hazaérkezése után egyből őrizetbe vették Navalnijt az orosz hatóságok

Hazaérkezése után egyből őrizetbe vették Navalnijt az orosz hatóságok

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse