szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tervek szerint megkezdődik júniusban a Budapestet délről megközelítő, úgynevezett Csepel-szigeti gerincút építése, az építés várhatóan bő egy év alatt elkészül - mondta Varjú László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium fejlesztési ügyekért felelős szakállamtitkára.

Az európai uniós forrásból finanszírozott, 4,6 milliárd forintba kerülő kormányzati beruházás előkészítése jól halad. A területkisajátítás júniusig megtörténik, utána indulhat az építkezés - közölte az államtitkár.
   
Varjú László szerint a gerincútra a fővárosi agglomeráció déli részének kaotikus közlekedése miatt égetően szükség van. Jelenleg naponta mintegy 14 ezer autó halad át ezen a térségen, s gyakoriak a dugók. 
   
Az egyelőre a tököli repülőtértől Csepel határáig megépülő gerincút megkönnyíti majd a főváros megközelítését déli irányból, egyúttal jelentősen csökkenti Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!