szerző:
Roma Sajtóközpont
Tetszett a cikk?

Kommandósok törtek rá egy tiszakanyári családra, mert eltévesztették a címet. A kommandósok ötven métert tévedtek, amikor berúgták a vétlen család házának ajtaját, és fegyvert fogtak a bennlévőkre, majd miután rájöttek, hogy rossz helyen vannak, annyit sem mondtak, hogy „pardon”, mielőtt távoztak. A család panaszt tett az intézkedés ellen, a rendőrség belső vizsgálatot rendelt el – áll a Roma Sajtóközpont közleményében.

Kommandósok rúgták be kora reggel a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) elnökségi tagja tiszakanyári házának ajtaját és rohanták le fegyverrel hadonászva a bennlévőket – értesítette a Roma Sajtóközpontot (RSK) az érintett.  

Gombos György elmondta, felesége alig tudott elugrani a betört, zuhanó ajtó elől, és még magához sem tért a rémülettől, amikor egy csuklyás kommandós fegyvert fogott rá, és azt ordította neki, hogy „Pofa be!”, mert az asszony ijedten kérlelte, hogy mondja meg: mit vétettek.

A polgárjogi aktivista elmondása szerint a másik kommandós közben egy H. Béla nevű embert követelt rajtuk, és hiába mondták neki, hogy ők a Gombos család, ügyet sem vetve rájuk, fegyvereiket előre tartva felrohantak a padlásra, majd amikor lejöttek, nevetve annyit mondtak: „tévedtünk, nem ide kellett jönnünk, hanem egy házzal arrébb”, aztán elrohantak.

Az eltévedt kommandósok annyit sem mondtak a rémülettől megdermedt családnak, hogy „pardon” – állítja a családfő, aki ezután panaszt tett a rendőrségen az intézkedés ellen.  

A Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei Rendőr-főkapitányság közleményben számolt be az akcióról. Eszerint embercsempészeket fogtak el a Bevetési Csoport munkatársai, akik tizenegy helyszínen tartottak házkutatást. A rendőrségi közlemény szerint az egyik gyanúsított tartózkodási címeként ismert tiszakanyári telken egymás mögött két lakóház volt. Az elsőben a rendőri felszólításra nem nyitottak ajtót, így azt betörték. Itt derült ki, hogy a keresett személy nem ebben a házban lakik, hanem a telken álló másik épületben fogták el.

A két ház között ötven méter távolság van, évekkel ezelőtt valóban egy telek volt, de a már hosszú ideje két külön helyrajzi számú telket kerítés választja el, külön utcából nyílik a házak bejárata, az én házam a 110-es, kétszintes, míg az, ahová menniük kellett volna az a 110/a jelzésű, csak egyszintes, és nincs átjárás a két ház között – mondta el Gombos György.

Szomszédasszonya szerint is bárki láthatja, hogy két külön portáról van szó, de ha másból nem, a kerítésből ki is lehet következtetni. A szomszédasszony elmondása a kommandósok egy pillanatig sem vártak, hogy valaki reagáljon, csak bekiabálták, és máris rátörték az ajtót szomszédaira.  Fülöp Gergely megyei rendőrségi sajtószóvivő a Roma Sajtóközponttal csak annyit közölt: a helyszínen nem vették észre a különbséget a kollégák, és a vétlen család panasza nyomán belső vizsgálat indult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nagy viharral érkezik éjjel a hidegfront

Nagy viharral érkezik éjjel a hidegfront

A világ tőzsdéi is áldozatául estek a koronavírusnak

A világ tőzsdéi is áldozatául estek a koronavírusnak

Katolikus diákok tüntettek kirúgott meleg tanáraikért

Katolikus diákok tüntettek kirúgott meleg tanáraikért