szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MDF arra kéri Bajnai Gordon kormányfőjelöltet, hogy a legsürgetőbb válságkezelő lépések elvégzését követően tegye lehetővé az őszi előrehozott választást - közölte Dávid Ibolya, a párt elnöke.

Az MDF-es politikus közleményében emlékeztetett: Bajnai Gordon maga jelentette be, hogy a gazdasági válság után nem kíván tovább politizálni. Dávid Ibolya szerint a miniszterelnök-keresés folyamatával egy "sokszoros bizalmi vákuum léte vált a korábbinál is nyilvánvalóbbá", amely sokáig nem tartható fent, mert hatalmas károkat okoz az ország külső és belső hitelessége szempontjából.

Véleménye szerint beszédes, hogy a kormánypártok által jelölt lehetséges miniszterelnök, Bajnai Gordon a rendszerváltás óta példátlan módon előre szerződni akar a szocialistákkal programja későbbi feltétlen támogatásáról.

Látható, ahogyan az ország nem bízik a szocialistákban, úgy a szocialisták sem bíznak magukban, a saját köreiken belül is a lehetséges ellenséget keresik - véli Dávid Ibolya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bokros: Bajnaival a körülményekhez képest jó döntés született

Bokros Lajos szerint a körülményekhez képest jó döntés, hogy Bajnai Gordon lett a miniszterelnök-jelölt; a közgazdász az ATV-nek kedden arról is beszélt, hogy semmilyen pozíciót nem vállalna a Bajnai-kormányban, de ha megkérdezik, szívesen ad majd tanácsot.

MTI Itthon

Fodor: a szakértői kormány adja a legtöbb lehetőséget

A szabad demokraták elnöke szerint az előre hozott választások mellett ugyanúgy hitelesen és tisztességgel lehet érvelni, mint a szakértői válságkezelői kormány létrejötte mellett, de ők azt utóbbi lehetőséget javasolják a párt országos tanácsának.

Vélemény

Csizmadia Ervin: Lesz-e Gyurcsány Ferencnek pártja?

A hét vége nagy miniszterelnök-jelölési kálváriája mellett eltörpült egy másik, nem kevésbé jövőbe mutató kérdés végiggondolása: mi lesz a nagy hirtelenjében mindkét pozíciójáról lemondott és lemondatott miniszterelnök-pártelnök további sorsa?

MTI Itthon

Botka: jobb, ha Gyurcsány hátrébb lép

Megnyugtatja a belpolitikát, ha Gyurcsány Ferenc a következő időszakban nem vállal politikai vezetői szerepet - mondta a Délmagyarországnak Botka László (MSZP), aki szerint Bajnai Gordon programja alkalmas a legfontosabbakra: az élőmunka terheinek és a szociális kiadásoknak a csökkentésére.

Vélemény

Bajnai Gordon: stróman a Gyurcsány Zrt. élén?

Leköszönő kormányfőnk (és pártja) tucatnyi emberből csinált balekjelöltet, hogy a végén kirántsa a cilinderből Bajnai Gordont. Eme folyamat az önmagába visszatérő politikai Möbius-szalag, amely Gyurcsány Ferenctől indul, és oda is kanyarodik vissza. Túladagolt küldetéstudattal megáldott (megvert?) emberünknek Bajnai lényegében az önátmentés trójai falova. Mely ama célt szolgálja, hogy ismét ő, mármint Gyurcsány lehessen az örök túlélő.

Vélemény

"Bajnai erősen kötődik a nagyvállalkozói lobbicsoporthoz"

Április 18-án demonstrálnak a Parlament előtt a szakszervezetek. Eredetileg Gyurcsány csomagja ellen tiltakoztak volna, most változott a célpont: utódját akarják figyelmeztetni, ne próbálkozzon olyan intézkedésekkel, amelyek sértik a munkavállalók érdekeit. Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke támogatna olyan átfogó megállapodást a pártok, a munkaadók és a munkavállalók között, amely elősegítheti a gazdasági válságból való kilábalást.

Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni

Újabb művészeti aukciót szervezett a Heti Betevő, Alföldi Róbert képére is lehet licitálni

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar