szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Abban az esetben, ha Szili Katalin házelnököt polgármesterré választanák Pécsett, az időközi választáson, úgy az egyik legbefolyásosabb MSZP-frakcióvezető-helyettes, Katona Béla foglalhatja el a helyét az Országgyűlés elnöki posztján - írja a Népszabadság.

A lap úgy tudja, Katona mellett az elnöki posztra aspiráns még Mandur László jelenlegi parlamenti alelnök is, de neki várhatóan inkább befutó helyet adnak majd a 2010-es országgyűlési választási listán. A Népszabadság emlékeztet: Katona Béla korábban már közölte, hogy a következő ciklusban nem kíván képviselő lenni, így a házelnöki poszt karrierjéhez méltó befejezés lenne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vélemény

Szili? Páva? Juhász? Versenyfutás Pécsért

Toller László helyébe Pécsett május 10-én polgármestert és – a hármas számú választókörzetben – országgyűlési képviselőt választanak. A polgármesteri tisztségért versengők közül biztos Páva Zsolt (Fidesz) indulása. Az MSZP valószínűleg Szili Katalint indítja, de indulhat független jelöltként az ugyancsak szocialista Juhász István is. Az esélyekről Bókay Endrét, Pécs egyik szocialista országgyűlési képviselőjét kérdeztük. A másik oldalról Páva Zsolt nyilatkozott, elismervén, hogy Szili Katalin, egykori iskolatársa „nehéz, de korrekt ellenfélnek” ígérkezik.

MTI Itthon

Szili lehet Pécs új polgármestere

Még ki sem tűzték a választás időpontját, de már négy lehetséges jelölt neve is felvetődött Pécsett a Tasnádi Péter halála miatt megüresedett polgármesteri székre esetlegesen pályázók közül. Sajtóhírek szerint az MSZP jelöltje Szili Katalin házelnök lehet, míg a Fidesz várhatóan Páva Zsoltot, a városi közgyűlés frakcióvezetőjét indítja.

MTI/hvg.hu Itthon

Szilit hírbe hozták Péccsel, de ő még nem döntött

Szili Katalin még nem döntött arról, hogy elindul-e a pécsi polgármesteri posztért. Az Országgyűlés szocialista elnöke erről annak kapcsán nyilatkozott hétfőn, hogy az Index hírportál azt állította: eldőlt, hogy ő a baranyai megyeszékhely polgármesterjelöltje.

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

A felfújt Trump-baba múzeumba kerül

Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight

Budapesten forog az Ethan Hawke főszereplésével készülő Moon Knight