szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Személyi kérdésekről nem volt szó, a beszélgetés szakmai jellegű volt - így értékelte újságíróknak Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Bajnai Gordon kormányfőjelölttel folytatott szerdai megbeszélését.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium épületéből távozó Draskovics Tibor arra az újságírói felvetésre, hogy az SZDSZ egyik feltétele állítólag az volt, hogy az igazságügyet és a rendészetet másnak kellene vezetnie, úgy reagált: "majd ha valaki nekem elmondja, hogy ő mit gondol, akkor én majd elmondom neki, hogy én erről mit gondolok". Kifejtette: többek között arról beszéltek Bajnai Gordonnal, hogyan kell továbbvinni azt a programot, amelyet a közbiztonság megerősítése érdekében elindított az igazságügyi és rendészeti tárca. Hozzátette: áttekintették azokat a nagy kodifikációs feladatokat is, amelyek a minisztérium előtt állnak.

Megerősítették továbbá, hogy a tárca által kidolgozott korrupcióellenes javaslatcsomagot, amelyet a kormány szerdán első olvasatban jóváhagyott, az új kormány is központi elemnek fogja tekinteni - jegyezte meg. Az igazságügyi tárca vezetője után Bajnai Gordon Gyenesei István önkormányzati minisztert fogadta. A gazdasági tárca épületéhez megérkező Gyenesei István arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelölt jelezte-e neki, hogy számítana a munkájára, a sportnyelvet idézve azt mondta: "szerva ott". "A labdamenetnek a végét még nem látjuk" - mondta később, amikor kijött a minisztériumból.

A megbeszélés után az újságírókkal azt közölte, hogy egy válságkezelő programról volt szó, amely nyilván az önkormányzati ágazatot is érinti majd. Arról, hogy marad-e önkormányzati miniszter, nem volt szó - jegyezte meg. Úgy fogalmazott: "a feladatok fontosak, nem az a kérdés, ki végzi, én vagy más, a lényeg az, hogy működjenek az önkormányzatok". Eredetileg Göncz Kinga külügyminiszter és a tárca államtitkára, Horváthné Fekszi Márta is szerdán folytatott volna megbeszélést Bajnai Gordonnal, de az MTI külügyi forrásból úgy értesült, hogy a megbeszélést a miniszterelnök-jelölt elfoglaltsága miatt elhalasztották.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vizsgálják, maradhat-e házában Bajnai Gordon

Már vizsgálja a Köztársasági Őrezred, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt jelenlegi házát alkalmassá lehet-e tenni arra, hogy miniszterelnökként is ott lakjon - értesült kormányzati forrásból kedden az MTI.

MTI Itthon

Szekeres megállapodott Bajnaival

Szekeres Imre honvédelmi miniszter szerint személyi kérdésekről nem volt szó, a miniszterelnök-jelölt majd a jövő hét elején ismerteti elképzeléseit.

MTI Itthon

Horn Gábor módosítaná Bajnai tervét

Szociálpolitikai szempontból módosítani kell a Bajnai-programon - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán reggel a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.

MTI Itthon

Bajnai fogadja Gyeneseit

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt ma is egyeztet kormánytagokkal. Az MTI úgy tudja, ma Göncz Kinga távozó külügyminiszterrel, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterrel, illetve Gyenesei István önkormányzati miniszterrel tárgyal a kormányfőjelölt.

Itthon

Bajnai-nyilatkozat: voltak apróbetűs megjegyzések

A szocialista képviselők közül körülbelül tucatnyian rövidebb-hosszabb záradékokat csatoltak a Bajnai Gordon által kért politikai nyilatkozathoz azt követően, hogy aláírták azt - tudta meg a Népszabadság.

MTI Itthon

Veres és Keller szótlanul távozott Bajnaitól

Hét minisztérium vezetői, miniszterek és államtitkárok egyeztettek kedden Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölttel a gazdasági minisztériumban Budapesten; a megbeszéléseket követően a sajtónak nyilatkozó tárcavezetők egyhangúan arról nyilatkoztak, hogy csak szakmai kérdésekről, nem pedig személyi kérdésekről esett szó. Veres János és Keller László, valamint Székely Tamás és Vojnik Mária nem nyilatkozott az egyeztetés után.

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál