szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nyári szünete ne legyen hosszabb három hétnél, a válságkezelés folyamatos szakmai és politikai kontrollja érdekében - közölte Herényi Károly elnökhelyettes.

Az MDF levélben fordul a parlamenti pártokhoz, hogy az alkotmánynak megfelelően a képviselők legalább egyötöde írásban kezdeményezze a rendkívüli ülésszak megtartását - olvasható az ellenzéki politikus közleményében.

Az MDF-es képviselő szerint Magyarország kritikus időszak előtt áll, a következő hónapokban a halaszthatatlan lépések folyamatos munkát igényelnek, a döntések meghozataláért felelős Országgyűlés ebben a helyzetben nem engedhet meg magának két-három hónapos nyári szünetet. A jelenlegi helyzetben létfontosságú, hogy a szükséges válságkezelő lépések szünet nélkül és folyamatos parlamenti ellenőrzés mellett menjenek végbe.

Herényi azt írta, hogy az MDF a parlamentáris demokrácia híveként csak a folyamatos országgyűlési ellenőrzésben lát garanciát arra, hogy a közeljövőben felálló új kormány megfelelő kontroll mellett végzi munkáját. Az ország érdeke előbbre való a képviselők vakációjánál - fogalmazott Herényi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszabadság Online Itthon

Két MSZP-s nem írta alá a Bajnai-csomagot

Kiderült, hogy nem Warvasovszky Tihamér az egyetlen, aki nem írta alá a Bajnai-féle politikai nyilatkozatot, Hárs Gábor sem adta szignóját a dokumentumhoz - tudta meg a Népszabadság.

MTI Itthon

Bajnai kedd délután felesküdhet

Megállapodtak a parlamenti frakciók a bizalmatlansági indítványt tartalmazó határozati javaslat tárgyalásáról, amely lényegében kitölti a keddi plenáris ülés napirendjét.

Vélemény

Békesi: „hogy ősszel mi lesz, az a nagy kérdés”

Békesi László volt Kóka János vendége a Budai Liberális Klub legutóbbi összejövetelén. A nemrég feloszlott Reformszövetség szakértőjeként ismét reflektorfénybe került pénzügyi szakember egyebek mellett úgy látja: Nyugaton felerősödtek azok a protekcionista nézetek, amelyek nehezményezik a közép-kelet-európai országoknak adott nagymérvű támogatást. "Pedig ha magunkra hagyanak bennünket, az másfélmillió munkanélkülit és ötszáz forintos eurót jelentene."

hvg.hu Itthon

Történelmi mélypont: az emberek már semmibe sem veszik a pártokat

Folytatódott a hvg.hu NetHangulat index csökkenése. Februárról márciusra újabb egy ponttal lett alacsonyabb az index értéke, amely a hónap végén 10 ponton, történetének legmélyebb pontján áll – derül ki az Piackutató felméréséből. Minden eddiginél magasabb a pesszimisták aránya: a netpolgárok 94 százaléka szerint rossz irányba mennek hazánkban a dolgok, és mindössze 2 százalék látja inkább optimistán a jelenlegi helyzetet.