Tetszett a cikk?

A szocialista vezetés alatt lévő XIII. kerületi önkormányzat mélyen a piaci ár alatt akarja dobra verni a Kárpát utca - Ipoly utca sarkán álló ingatlant - vélik a szabaddemokraták. Az április 23-án esedékes árverést megakadályozandó, rendkívüli önkormányzati ülést kezdeményeztek, amelynek 6 napon belül össze kell ülnie.

Szabadai Viktor, a liberálisok XIII. kerületi elnöke, és Merker Dávid a párt helyi frakcióvezető helyettese péntek délutáni sajtóértekezletükön bejelentették: fideszes képviselőkkel együtt igyekeznek megakadályozni ezt a gyanús ingatlan-ügyletet Az ingatlan jelenleg részben kihasználatlan, részben egy CBA működik benne.

A 2900 négyzetméteres ingatlant négyzetméterenként 115 ezer forintos, „irreálisan alacsony áron” akarják kikiáltani. A 25 méter magas épület földszintjén az önkormányzat orvosi rendelője működne, a területet 400 ezer forintos nm áron vásárolnák vissza. A szabaddemokraták igyekeznek megakadályozni az ügyletet, az árverésre vonatkozó rendelet visszavonását követelik – ehhez helyi fideszes képviselők is csatlakoztak.

Szabadai Viktor és Merker Dávid
© Szegő Péter
A hvg.hu kérdésére, nem bíznak-e abban, hogy a piaci verseny felnyomja az árakat, Szabadai megjegyezte: számos ingatlan a kerületben gyanús körülmények között, a kikiáltási áron kelt el. Hogy esetleg önkormányzathoz, vagy az MSZP-hez közeli céghez kerül-e az ingatlan, önkormányzati forrásunk csak annyit mondott: „vannak nálunk furcsa ügyletek".

Magos Péter helyi MSZP-s képviselő ezzel egy időben ellen-sajtóértekezleten fejtette ki, hogy a nincs szó szabálytaanságról, az önkormányzat nagy többséggel fogadta el a terület szabályozási tervét. A vevőnek mélygarázst is kell majd építenie, és lesz az épülethez csatlakozó zöldterület is. A pályázat nyílt, az árat ingatlanszakértő bevonásával alakították ki.

Szegő Péter

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra