szerző:
MTI

Három kormánybiztost nevezett ki Bajnai Gordon, közülük ketten eddig is ezt a tisztséget látták el. Hegedüs Dóra egy új, most létrehozott kormánybiztosi poszton a válságkezelő intézkedések végrehajtását koordinálja.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormányfő négy államtitkárt nevezett ki a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH): Csizmár Gábort - aki a MeH államtitkára volt -, Szigetvári Viktor kabinetfőnököt és Tordai Csabát. A negyedik Baja Ferenc, aki infokommunikációért felelős kormánybiztos is egyben.

Budai Bernadett a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón ezt megerősítve bejelentette: az államtitkárok mellett három kormánybiztost is kinevezett a kormányfő. Baja Ferencet - aki az államtitkári poszt mellett egyben kormánybiztos is, továbbá Suchman Tamást és Hegedüs Dórát.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint Hegedüs Dóra a válságkezelő program végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos, akinek az a feladata, hogy javaslatokat tegyen az országot elért pénzügyi és gazdasági válság negatív hatásainak csökkentésére, és közreműködjön ezek megvalósításában. Továbbá figyelemmel kíséri a kormány válságkezelő programjának végrehajtását, és erről folyamatosan tájékoztatja a miniszterelnököt. Hegedüs Dóra kezdeményezhet kormánydöntést, miniszteri intézkedést, és havonta jelentést készít a kormánynak a válságkezelő programról.
 
Suchman Tamás megtartotta az országos jelentőségű fejlesztési programok megvalósításának kormányzati tevékenységét összehangoló kormánybiztosi posztját. A közlöny rögzíti, hogy tevékenységét díjazás nélkül látja el.

Budai Bernadett arról nem beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány másik három kormánybiztosa (Tukacs István, Kondorosi Ferenc és Garamhegyi Ábel) kap-e újra feladatot.  

A kormányszóvivői tájékoztatón Budai Bernadett arra a kérdésre, hogy miért vett részt a kormány ülésén Ujhelyi István, azt válaszolta: "egyelőre meghívottként volt jelen, az államtitkárok köre bővülhet".

Az MTI úgy tudja, hogy várhatóan Ujhelyi István lesz a Miniszterelnöki Hivatalban Molnár Csaba miniszter mellett az "általános" államtitkár.

Azt a sajtóhírt, mely szerint Veres János a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztosi posztot kapná, Budai Bernadett nem tudta megerősíteni, de, mint mondta, bővülhet a kormánybiztosok, államtitkárok köre.

Az MTI információ szerint eldőlt, hogy Keller Lászlót, a Pénzügyminisztérium államtitkári posztján Katona Tamás váltja.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Itthon

Bajnai utolérte Orbánt

A Szonda Ipsos szerint az új kormányfő megválasztása utáni napon készült felmérésből kiderült: a válaszadók ugyanannyira tartják alkalmasnak a kormányzásra Bajnai Gordont, mint Orbán Viktort - írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Bajnai elszántságot és önfeláldozást kér minisztereitől

Bajnai Gordon szerint az új kormány felelőssége a rövid ideig tartó mandátuma ellenére is nagyon nagy, ezért a kormánytagoktól ehhez illő elszántságot, komolyságot, őszinteséget, együttműködést és helyenként önfeláldozást vár el.

Új ruhát kapott a konyhás néni Áder tiszteletére

Új ruhát kapott a konyhás néni Áder tiszteletére

Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

Bámulatos fotó készült a Jupiteren tomboló viharokról

Minél több "hitetlent" akart megölni a Németországban lekapcsolt 11 terrorista

Minél több "hitetlent" akart megölni a Németországban lekapcsolt 11 terrorista

Még nem Tesla Supercharger, de elég gyors töltőt adott át a Mol

Még nem Tesla Supercharger, de elég gyors töltőt adott át a Mol

Mindenre felkészül a CEU – az egyetemi közösség előtt beszélt a rektor

Mindenre felkészül a CEU – az egyetemi közösség előtt beszélt a rektor

Az Iszlám Állam egy tagját fogták el Budapesten

Az Iszlám Állam egy tagját fogták el Budapesten