szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt kedden - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala folytat vizsgálatot - ügyészségi felügyelet mellett - az ügyben - mondta a főügyész-helyettes. Szabó Ferenc hozzátette: a gyanúsítottként kihallgatott Kolompár Orbán nem tett vallomást és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

Egy másik ügyben Kolompár Orbán ellen 2008. decemberében jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet - amelynek szintén elnöke - valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert, 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból lehívott 7,2 millió forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tíz millió forint állami támogatással nem tud elszámolni - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese szerdán.

MTI Itthon

Kolompár azt ígéri, fizet

Rövid időn belül kifizeti a kiskumajsai székhelyű, a "Cigányság Foglalkoztatásáért Szolgáltató" Kht. többszázezer forintos köztartozását, amely miatt az APEH végrehajtást rendelt el - reagált az ügyben megjelent HVG-hírre Kolompár Orbán, a cég résztulajdonosa és ügyvezetője.

MTI Itthon

A Kolompár elleni vádemelés szétverheti az OCÖ-t

Néhány képviselő az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) feloszlatását akarja kezdeményezni. Az elnökség többsége szerint viszont nem kell lemondania Kolompár Orbánnak, a testület elnökének, aki ellen a napokban vádat emelt az ügyészség.

MTI Itthon

Vádemelési javaslat Kolompár Orbán ellen

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjének és három gyanúsított társának bűnügyében - mondta el a Magyar Nemzetnek Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes.

MTI Itthon

Vádat emeltek Kolompár Orbán ellen

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt vádat emelt Kolompár Orbán ellen a Kecskeméti Városi Ügyészség hétfőn. Az érintett az ügy lezártáig nem nyilatkozik.

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Szlávik: Nincs más választásunk, mint védekezni

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Koronavírusos Mike Pence kabinetfőnöke

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt