Tetszett a cikk?

A HWSW értesülései szerint a mai napon a Zoom.hu teljes szerkesztőségének és minden munkatársának felmondtak, s az oldal nem termel többé híreket. A főszerkesztő pénteken búcsúzik a szájton.

A HWSW úgy tudja, a döntésnek voltak előjelei: az ügynökségektől májusra már nem is fogadott be hirdetéseket a szájt. Úgy tudják, a megszűnés oka, hogy a befektetői pénz elfogyott, a bevételek pedig nem jöttek a várt ütemben. A zoom.hu-n megjelenő hírek száma is óvatosan csökkent az elmúlt időszakban: januárban még átlagosan napi 95-115 anyag jelent meg az oldalon, áprilisra ez 85, majd 70 alá esett. Ezzel együtt a látogatók száma is folyamatosan apadt.

Tavaly november óta tárgyalt az Enternet Invest Zrt. személyében egy pénzügyi, valamint a végül befutó, ám megnevezni nem kívánt szakmai befektetővel; előbbi kisebbségi, utóbbi 100 százalékos részesedést kívánt szerezni a Zoom.hu mögött álló társaságban - mondta Tarjányi Péter. Közlése szerint a tavaly április 17-én indult honlap munkatársainak egy részét elbocsátják, a többiek más internetes termékeinél kapnak munkát; a most búcsúzó honlapon várhatóan pénteken jelenik meg Nagy József főszerkesztő "búcsúzó üzenete". Tarjányi Péter az eladás indokai között említette a kapott ajánlatot, a gazdasági válság mind érezhetőbb hatásait, valamint azt: el szeretné kerülni, hogy a választások közeledtével komoly összegeket hirdetésekre fordító politikai erők részéről "kísértések" érjék a politikailag deklaráltan független médiumot.

A függetlennek szánt hírportált tavaly áprilisban indította 400 millió forintos tőkéből Tarjányi Péter rendőrségi szakértő, vállalkozó. A főszerkesztő a 168 órából és az ATV-ből ismert Nagy József, helyettese az Info Rádiótól és a Duna Tv-től érkező Szűcs Péter lett. Tarjányi tavaly januárban azt mondta, a lap - függetlensége okán - kormányzati szervek hirdetéseit nem közli majd.

A tulajdonos a Tarjányi irányítása alatt álló T&T MMI Informatikai és Tanácsadó Kft. által tavaly decemberben alapított Hang Plusz Média Kft., amelyben Nagy és Szűcs önálló képviseleti jogot kapott, s 2009-től tulajdonrészt is szerezhetnek benne. A forrásokat biztosító T&T pénzügyi tanácsadóként dolgozik különféle bankoknak, így például Oroszországban az osztrák BA-CA-nak, illetve a Magyar Fejlesztési Banknak a győri ETO-park és a Tatabányai Turul bevásárlóközpont építése kapcsán.

Tarjányi utóbb reklámcéget is alapított. A T-Média 5 millió forint alaptőkével indult, s maga Tarjányi lett benne a vezérigazgatója, s az egyetlen részvényes is.

Forrás: HWSW.hu, HVG, MTI

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!