szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban az a két DNS-minta, amelyet a romák elleni támadássorozat egyik helyszínén rögzített a rendőrség - nyilatkozta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Az MTI annak kapcsán kérdezte a főkapitányt, hogy a pénteki Népszabadság szerint két értékelhető DNS-mintát talált a rendőrség az egyik helyszínen. A főkapitány elmondta: a rögzített DNS-mintákat összevettették a bűnügyi nyilvántartással, de nem találtak egyezést. 
 
Bencze József elmondta: a kriminalisztikai jegyek alapján összefüggésbe hozható esetek alkalmasak voltak arra, hogy kialakítsák az elkövetők pszichológiai profilját, és olyan bizonyítékokat rögzítsenek, amelyek elfogásuk esetén egyértelműen bizonyítékként szolgálhatnak. 

Az elkövetéseket jellemző profiljegyek alapján a rendőrség azt feltételezi, hogy még ha egy személy is adja le a lövést, az elkövetés mögött több személy van, ezt egyébként az egyik helyszínen hátrahagyott bizonyítékok is alátámasztják - tette hozzá
  
A főkapitány biztos benne, hogy el fogják kapni az elkövetőket, de - mint mondta - nagyon fontos a lakosság segítsége, ezért is ajánlott fel 10 millió forintos nyomravezetői díjat a tiszalöki ügyben is. Megjegyezte: a legkisebb, a lakosságtól érkező információ is hasznos lehet a nyomozóhatóságnak.
  
Szerda éjjel agyonlőttek egy munkába induló roma férfit a háza udvarán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön. A rendőrség csütörtöki közlése szerint nem zárható ki, hogy összefüggés van a tiszalöki gyilkosság és más, romák sérelmére elkövetett támadások között.
  
A Nemzeti Nyomozó Iroda a tiszalökihez hasonló hét másik ügyben is nyomoz: a galgaszentgyörgyi, a piricsei, a nyíradonyi, a tarnabodi, a nagycsécsi, az alsózsolcai és a tatárszentgyörgyi támadások ügyében. A tiszalöki támadás mellett a november 3-án, Nagycsécsen elkövetett bűncselekmény során ketten, továbbá az idén februárban, Tatárszentgyörgyön elkövetett gyilkosság során szintén ketten vesztették életüket.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félrevezette a Fehér Házat, Trump mégis kegyelmet adna volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Félrevezette a Fehér Házat, Trump mégis kegyelmet adna volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról

Müller Cecília: Szerdán dönt a kormány a járványügyi korlátozásokról