szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A BKV a cégekkel kötött szerződéseinél a hatályos jogszabályokat betartva jár el, hűtlen kezelést nem követett el - közölte a BKV.

A közlekedési társaság közleményében úgy fogalmazott, még nem érkezett hozzájuk  hivatalos értesítés a nyomozás megindításáról, de amennyiben hivatalos formában fordulnak a hatóságok a BKV-hoz, a cég "mindenben együttműködik a nyomozóhatósággal".
   
A BKV ezt arra reagálva közölte, hogy keddi közlés szerint a rendőrség hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja miatt az ügyészség elrendelése alapján vizsgálatot indított több BKV-szerződéssel kapcsolatban.
   
A nyomozást az Index hírportál egyik cikke, majd egy erre alapozott állampolgári bejelentés nyomán indították el. A hírportál egy, birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írta: összesen 23 céggel, közöttük betéti társaságokkal, offshore cégekkel, ügyvédi irodákkal kötött tanácsadói szerződést a BKV szeptember óta; a szerződések összértéke meghaladja a százmillió forintot.
   
A portál cikke szerint a bejelentést tevő állampolgár arról érdeklődött az ügyészségen, "van-e mód ilyen esetben állami tulajdon hűtlen kezelésének vádjával eljárást indítani, hogy megtalálják, hogy ki az, aki ezeket az ügyleteket kitalálta, közbeszerzés nélkül levezényelte, majd a teljesítést végül igazolta".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Nehezen hamisítható BKV-bérletek

Nehezebben hamisítható, fémszámmal ellátott bérleteket árul tanulóknak a BKV, de a készletek kifuttatása miatt egy ideig a régi hologrammal ellátott típus is forgalomban marad - közölte a BKV.

Itthon

Kik írták a botrányos tanulmányokat a BKV-nak?

Papíron PR-tevékenységgel és ingatlanforgalmazással foglalkozik az a svájci társaság, amely a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére írt, plágiumgyanús tanulmányért több mint nyolcvanezer eurós díjazást zsebelhetett be a közlekedési vállalattól. A hvg.hu kiderítette, kik állnak a genfi cég mögött.

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség

Felújítási támogatás: néha megéri inkább magunknak végezni a munkát, még ha emiatt le is mondunk az ingyenpénzről

Felújítási támogatás: néha megéri inkább magunknak végezni a munkát, még ha emiatt le is mondunk az ingyenpénzről

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába