szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb lakóház tetejéről sodort le cserepeket egy, a Ferihegyi repülőtérre leszálló gép légörvénye - közölte a XVII. kerületi önkormányzat polgármestere.

A Rákóczi Ferenc utca 46/B szám alatt lévő családi ház lakói repülőgép zajára és nagy robajra, valamint cserépzörgésre lettek figyelmesek még szerdán. Ezt követően kimentek a házból és látták, hogy cserepek zuhantak le a tetőről - olvasható Riz Levente közleményében.

A lakók értesítették a rendőrséget is, a helyszínelések alkalmából fotók is készültek. Azóta az önkormányzat városüzemeltetési feladatokra szakosodott cége helyreállíttatta a károkat - írta a polgármester.

Rákosmente Önkormányzata - közlése szerint - immár sokadszor tiltakozik. Úgy látja, hogy az egyetlen megoldás a 2-es futópálya Rákoshegy felőli vége használatának megtiltása lehet. Ennek érdekében várják az Alkotmánybíróság döntését még 2008 áprilisában benyújtott beadványukról és a folyamatban lévő perek lezárását.

A városrész vezetése szerint a 2-es kifutópálya 1982-ben jogsértő közelségben épült meg, mert az előírt 5 kilométeres védőtávolság helyett 1,5 kilométer távolságban van a lakott területtől.

Néhány hete a közeli Rákóczi utcában történt hasonló kár, azt a ház lakói kezelték, március 30-án pedig a Berzsenyi Dániel utcában bontotta meg egy repülőgép okozta légörvény a tetőt. Ekkor - az önkormányzat szerint - Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója és Szollár Domokos szóvivő azt hangsúlyozta, hogy hasonló esetek ritkán fordulnak elő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sertésinfluenza: megerősítik az ellenőrzést Ferihegyen

Megerősítik a Ferihegyi repülőtéren az utasok ellenőrzését - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter az csütörtök reggel annak kapcsán, hogy a WHO az új influenza, az A/H1N1 járvány miatt a riasztást ötös fokozatra emelte.

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Lovasi András és Kispál András újra együtt zenél

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Az ágy a sütőtől egy méterre található – forrnak az indulatok két lakás miatt az Egyesült Királyságban

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát