szerző:
MTI

Felfüggesztette a tervezett M44-es úttal kapcsolatos kisajátítási eljárásokat a Közlekedési, Hírközlési, és Energiaügyi Minisztérium a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-n (NIF) keresztül - közölte Molnár László Békéscsaba szocialista országgyűlési képviselője.

A Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszon megvalósítandó gyorsforgalmi út kisajátítására 2,5 milliárd forintot irányoztak elő korábban. Eddig 380 millió forintot  költöttek a kisajátításokra, valamint további 800 millió forint értékű, érdemi ajánlatot kaptak azok a telektulajdonosok, akiknek az ingatlanjai a Kondoros és Békésszentandrás között fekszenek. A fennmaradó forrásból kellett volna kisajátítani a hátralévő, Tiszakürtig tartó területeket, ám ennek meghiúsulása kérdésessé teszi az út megvalósítását.

Molnár László szerint már eddig megközelítőleg 4 milliárd forintot költöttek el a M44-es út megépítésének előkészítésére, ezért, ha nem folytatódnak a kisajátítások, akkor veszélybe kerül a gyorsforgalmi út megépítése magántőkéből.

A képviselő ezért összefogásra készül a térség parlamenti képviselőivel annak érdekében, hogy közösen győzzék meg a kormányt arról, hogy a térség felzárkóztatása érdekében elengedhetetlen megépíteni a gyorsforgalmi utat.

Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője elmondta: a költségmegtakarítás miatt leállított kisajátítások belátható időn belül várhatóan nem folytatódnak. Aláhúzta azonban: azokat a telektulajdonosokat, akiknek a földjére már érdemi ajánlatot tett a NIF, kifizetik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Autó

Az M44-es út rácsatlakozna az Arad-Nagyvárad autópályára

A romániai Arad megye vezetése egyetért abban, hogy a tervezett M44-es gyorsforgalmi út becsatlakozzon az Arad és Nagyvárad közé építendő autópályába - közölte a Békés Megyei Önkormányzat elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Ez a férfi lövöldözött Strasbourgban

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

Többször is könnygázt vetettek be a Kossuth téren a rendőrök

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

5 megható történet arról, hogy adni valóban öröm

Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

Saját apja erőszakolhatta meg a ceglédi kislányt

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása