szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Éles szóváltás alakult ki Prácser László kilencedrendű vádlott védője és az egyik tanú között a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó Zuschlag-per keddi tárgyalásán; a bíró mindkét felet rendreutasította.

Fodor Endre tanácsvezető bíró szerint a védő a tanút vallomásában össze akarta zavarni, ezért a tanú egyre ingerültebbé vált, és az eljárás rövid időre hangos vitává fajult. A tanácsvezető bíró rendreutasította az ügyvédet, a tanút pedig nagyobb türelemre intette. A tanú kihallgatásának elhúzódása miatt a bizonyítási eljárás tervezett menete csúszott.
   
Fodor Endre bíró a tárgyalást 15 órakor befejezte, így Tüttő Katának, az MSZP Budapesti Területi Szövetsége elnökségi tagjának, a Fővárosi Közgyűlés tagjának kihallgatására egy későbbi időpontban kerül sor.
 
A tárgyalás csütörtökön újabb tanúk kihallgatásával folytatódik. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen.
   
Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Zuschlag-per: Arató nem tudott a számlahamisításokról

Arató Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője, a Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára tanúkihallgatásakor azt mondta, nem tudott arról, hogy Zuschlag Jánossal közös képviselői irodájukban számlákat hamisítottak. A szocialista politikus ezt a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján jelentette ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

MTI Itthon

Zuschlag-per: indulatos védői felszólalás

Elfogultságot jelentett be az ötödrendű vádlott, Krausz Csaba kirendelt védője a Zuschlag-per szerdai tárgyalásán a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ellen, mivel a testület nem akceptálta azon indítványait; a bíróság azonban elutasította az indítványt.

MTI Itthon

Zuschlag zsebből fizetett egy tanú szerint

Zuschlag János MSZP-s országgyűlési képviselőként zsebből 40 ezer forintot fizetett a Képviselői Irodaházban a munkáját segítő személynek, akit tanúként hallgatott ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a per szerdai tárgyalási napján.