szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bajnai Gordon miniszterelnök vagyonnyilatkozatában is feltűntetett miniszterelnöki fizetését nem veszi fel, azt minden hónapban – első alkalommal júniusban – visszautalja az államkincstárnak - közölte a kormányszóvivői iroda.

A közlemény emlékeztetett arra: Bajnai Gordon a válságkezelő kormány vezetését egy évre, havi egy forintért vállalta el. Bajnai Gordon ezt még hivatalos miniszterelnök-jelöltté válása előtt közölte a szocialistákkal.
   
Bajnai Gordon csütörtökön adta le miniszterelnöki vagyonnyilatkozatát. Az interneten pénteken megjelent dokumentum szerint Bajnai Gordon öt ingatlannak részben vagy egészben tulajdonosa, továbbá van mintegy 225 milliós értékpapírvagyona, a tartozása több mint ötvenmillió forint.
   
A vagyonnyilatkozat szerint a miniszterelnök foglalkozásából származó havi adóköteles bruttó jövedelme 1.436.200 forint.
   
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem tartotta meg kormányfői fizetését. Korábbi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy kormányfőként 1.507.400 forintot keresett havonta, de ezt az összeget minden hónapban jótékony célra ajánlotta fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Bajnai: négy célt tűzött ki a kormány válságkezelő programja

A kormány válságkezelő programja négy célt tűzött ki, a válságkezelést, az egyensúlyteremtést, a gazdasági növekedés beindítását, a bizalom visszaszerzését - hangsúlyozta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön, a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) soros ülésén.

Itthon

Bajnai: jojómozgás vagy leszakadás

A kormány két héten belül elkészíti az új makrogazdasági pályát - mondta Bajnai Gordon az Indexnek. A kormányfő szerint a gazdasági visszaesés 2009-es mértéke "minden valószínűség szerint hatossal kezdődik majd".

MTI Itthon

Bajnai szerint paranoiás a magyar politika

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint paranoia övezi a magyar politikát, és ez hatalmi érdekekből fakad, ami viszont őt nem érdekli. A miniszterelnök az Index hírportálon kedden megjelent interjújában azt mondta: ezzel együtt erős pártokat szeretne maga mögé, mert programjával meg akarja menteni az országot.

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Lesz magyar kerékpáros a Giro d'Italián

Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Egymás után kapták ki a rendőrök a biztonsági övet nem használó autósokat – videó

Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát

Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát