szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Önmaga karikatúrájává vált az egy hónapja még az MSZP miniszterelnökjelölt-állítási szappanoperáján méltatlankodó MDF.

A párt frakciója Csáky András márciusi kilépésével létszám alattivá vált és megszűnt, a képviselőcsoport újjáélesztésére gyúró pártvezetés számára pedig immár mintha teljesen közömbössé vált volna, hogy kivel, kikkel, csak megint legyen MDF-frakció az Országgyűlésben. Az emberhalászat a múlt héten érte el a mélypontját – áll a HVG elemzésében.

Ha egyelőre még csak átmenetileg is, de mostanában jobb, megbízhatóbb MDF-es elvtársakká váltak azok az országgyűlési képviselők, akiket – érkezzenek bár a Fideszből (Lengyel Zoltán, Császár Antal), vagy a kormányból (Gyenesei István volt önkormányzati miniszter) – korábban szinte semmi sem kötött az MDF-hez, mint azok, akik a nehéz időkben is kitartottak. Maga az a tény, hogy Hock Zoltán, Katona Kálmán, illetve Pettkó András, a korábbi MDF-frakció oszlopos tagjai kérdéseket bátorkodtak megfogalmazni a frakció újjáalakításával kapcsolatban – például, hogy nem áll-e fenn az a veszély, hogy „karakter nélküli, hiteltelen formációvá alakulunk” – meg is pecsételte a sorsukat.

A HVG összegyűjtötte azok listáját, aki Dávid Ibolya tízéves elnöksége alatt hagyták el az MDF-et vagy frakcióját. Böngéssze a névsort a csütörtöki HVG-ben!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Újabb "ügy" az MDF-ben

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András törölték magukat az MDF soraiból - írta Herényi Károly elnökhelyettes a párt országos választmánya tagjainak küldött levelében. Az MDF lemondott a frakcióalakításról, mert a feltételek nem adottak hozzá.

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 2. rész

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben